DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso-baleset: Mégis az autó hibásodott meg?

A spanyol sajtó szerint erre gyanakodik a McLaren F1-es versenyzője – habár a balesetre nem emlékszik –, és azt akarja a csapattól, fedjék fel a teljes valóságot. Ők valótlannak nevezik az erről szóló híreket.

Több mint egy hét eltelt Fernando Alonso balesete óta, akinek a szezon utolsó, Barcelonában zajló tesztjét ki kellett hagynia, de még mindig napvilágot látnak új fordulatok az üggyel kapcsolatban. A spanyol sajtó legújabb címlapsztorija az, hogy Alonso – akinek melbourne-i indulása két-három napon belül eldőlhet – felszólította csapatát, fedjék fel az igazságot.

Az El Mundo lap írása szerint ugyanis Alonso, valamint a hozzá közel álló emberek meg vannak győződve arról, hogy nem csupán hirtelen széllökések vezettek a balesethez, hanem valami elromlott az autóban. Ezt csak a csapat tudja bebizonyítani az adatok nyilvánosságra hozásával, mivel Alonso semmire sem emlékszik a balesetből. A spanyol garanciákat akar, hogy hasonló ne történhessen meg a jövőben. A lap állítása szerint a pálya biztonsági kameráinak felvételei túlságosan rossz minőségűek, egyedül azt lehet megállapítani, hogy az autó „szokatlan útpályá”-t jár be.



A McLaren a következőképp reagált a feltételezésre: „Sok dolgot olvastam és hallottam, főleg az olasz és spanyol sajtótól. A 90 százalékuk pedig fals” – fogalmazott Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója.

A mezőny másik spanyolja, Carlos Sainz Jr. a széllökések miatt törte össze autóját ugyanazon a napon, biztos benne, hogy ez játszott közre honfitársa kicsúszásában is. „Őszintén szólva úgy tűnik, minden ugyanúgy zajlott, ahogyan a McLaren mondta. Az enyém is nagyon hasonló baleset volt. Nagyon nehéz nap volt a szél miatt, az egyik körben még 30 km/h-val fújt, a másikban már 80-nal. Azt hiszem, ez egy balszerencsés baleset volt, olyan típusú ütközés, amely sérülést okoz a versenyzőnek. Itt az idő abbahagyni a spekulációt.”

„Apám beszélt a menedzserével, és minden arra mutat, hogy Fernando jelen lesz Ausztráliában. Számomra nagyon fontos, hogy vele legyek ott, remélhetőleg ott lesz” – közölt egy biztató hírt a spanyol rajongókkal az El Confidencial hasábjain keresztül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: