DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso a baleset után Ferrari-pilótának hitte magát?

Ez a legújabb információmorzsa, amivel a nemzetközi szaksajtó előállt a kétszeres F1-es világbajnoki jó másfél héttel ezelőtt, a barcelonai kollektív teszten elszenvedett balesete kapcsán. De először állítólag azt se tudta, hogy kicsoda ő.

Minderről az f1-insider.com számolt be, de az információ forrását nem tüntették fel a cikkben, így azokat kérjük egészséges gyanakvással és fenntartással fogadni. Mindenesetre a német nyelvű szakportál értesülései szerint a baleset után, amint Alonso visszanyerte az eszméletét, és az orvosok szólongatni kezdték, afelől érdeklődve, hogy tudja-e, ki ő, mi történt vele és hol van, elsőre nem tudta azonosítani magát.

Picivel később már emlékezett a saját nevére, de még a Ferrari pilótájaként aposztrofálta magát, holott ugyebár az idei évtől már ismét a McLaren-Honda versenyzője. Ha hihetünk ezeknek az információknak, az egyrészről ijesztő, másrészről talán elárulja, mely csapathoz húz még mindig a spanyol pilóta szíve, de harmadrészt, ami a legfontosabb: alátámasztani látszik azokat a spekulációkat, amelyek szerint áramütés okozhatta Alonso eszméletvesztését és így balesetét, ugyanis ez indokolná a pillanatnyi elmezavart és memóriavesztést.



Ennek lehetőségét a McLaren persze tagadta, de az f1-insider.com a Mercedes és a Renault egy meg nem nevezett szakemberére hivatkozva állítja, elméleti síkon lehetséges, hogy a mai F1-es autókban áramütés érje a pilótákat, amennyiben egyszerre öt biztonsági rendszer meghibásodik. A portál azt is tudni véli, hogy a McLaren-Honda barcelonai teszten használt modelljében az említett öt helyett eleve csak három ilyen biztonsági rendszer volt beépítve.

Szintén mai hír, hogy állítólag maga Alonso is a baleset alapos kivizsgálását kérte csapatától, mivel az őt körülvevő családtagok, barátok, emberek meg vannak győződve róla, hogy az autó valamilyen nemű meghibásodása idézte elő a bajt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: