DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel felállította az erősorrendet

A négyszeres világbajnok ülhetett utolsóként a Ferrariba a tesztszezon végén, nyilatkozatában pedig kitért arra is, kik lesznek legnagyobb ellenfelei a Mercedes mellett a győzelemért vívott csatában.

Véget ért a tesztszezon, legközelebb már Melbourne-ben, élesben mutathatják meg a srácok, hogy mit tudnak. Amíg az első két gyakorlás után úgy tűnt, hogy a Ferrari második erőként szerepel a Mercedes mögött, most egy kicsit visszafogottabbak voltak, ezért is gondolja úgy Sebastian Vettel, hogy többesélyes a Mercedest üldöző boly csatája.



„A pozitív dolog ismét az volt, hogy rengeteg kilométert sikerült megtennünk, és nagyon sok hasznos információt gyűjtöttünk. A megbízhatóság szempontjából bátorító, hogy a versenyszimulációnk a tervek szerint alakult, noha ezen a téren is fejlődnünk kell még. Ami a teljesítményt illeti, tisztán látszik, hogy a Mercedes előttünk jár, de mögöttük szorosan ott vagyunk mi, a Williams, és a Red Bull. A következő néhány hétben többet tudunk majd, de fontos, hogy előrelépjünk” – nyilatkozta a heppenheimi pilóta.

James Allison a csapat főmérnökeként első olyan ferraris tesztszezonjának ért a végére, ahol a pályán köröző autó teljes mértékben az ő felügyelete alatt készült el. „A mai nap nem volt olyan sima, mint a tegnapi, de legalább sok kört futhattunk, sikeresen végrehajtottunk egy versenyszimulációt, így már kettővel a tarsolyunkban utazhatunk Melbourne-be. Boldogok vagyunk az autó téli teljesítményével, és azzal, ahogyan a csapat működött a tesztek alatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: