DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: A Mercedes másik dimenzióban van

Az ausztrál már hazai nagydíjának rajtsorrendjét is ismeri. A Red Bull és Williams háza táján sincs túl nagy optimizmus azzal kapcsolatban, hogy befogható-e a címvédő istálló.

A 2015-ös előszezon utolsó napjaira a Mercedes kivillantotta foga fehérjét, Nico Rosberg és Lewis Hamilton fölényesen nyerte meg a pénteki és csütörtöki tesztnapokat. A riválisok korábban – amikor a címvédő konstruktőr még csak rengeteg megtett körével tűnt ki – is sejtették, hogy ismét a német márka jelenti majd a mércét, most viszont egyenesen lesújtóan nyilatkoztak dominanciájukról.

„A két Mercedes az első sorban lesz Melbourne-ben. Ők egy másik dimenzióban vannak” – nyilatkozta a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo. Tavaly is hasonló rajtsorrendet lehetett várni, az ausztrál mégis beékelődött Lewis Hamilton és Nico Rosberg közé az időmérőn. Ricciardo ráadásul az új autót jobbnak tartja, mint elődjét, amellyel három versenyt sikerült megnyernie, egyedüliként az említett páros mellett, valamint a Renault motort illetően is fejlődésről számolt be. „De továbbra is dolgoznunk kell rajta.”

Megtippelte azt is, kik követik majd Rosbergéket, habár túl nagy kockázatot nem vállalt jóslatával. „A Ferrari, Williams vagy mi jövünk utánuk.”



Csapatfőnöke, Christian Horner a finn MTV3-nak azt emelte ki, hogy a Mercedes előnyéről továbbra sincsen tiszta képük. „A probléma az, hogy nem tudjuk, mit csináltak. Biztos vagyok, hogy nem csak ücsörögtek a tél folyamán. Ha 50 lóerőt szereztek, akkor mindannyian bajban vagyunk.”

A Williams technikai főnöke, Pat Symonds hasonlóan látja a viszonyokat, mint Ricciardo. „Mint a legtöbbünket, engem is meglepett a köridő pénteken. Azt hiszem, már van elképzelésünk arról, milyen jó a Mercedes. Meggyőzőek voltak. Mögöttük mi, a Ferrari és Red Bull állunk, teljesítmény terén pedig eléggé közel vagyunk egymáshoz” – vélekedett a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: