DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újra problémás arcát mutatja a Red Bull

A második barcelonai teszt első két napján Danyiil Kvjat vezetett, mindkétszer problémák akadályozták meg, hogy nagy mennyiségű kört teljesítsen. A pilóta kiemelte, az autónak javulnia kell.

A Red Bull számos fennakadással kezdte a 2015-ös előszezont a jerezi teszten, az első barcelonai gyakorláson azonban egy napot az élen zártak, és általánosságban megbízhatóan szerepeltek. A második teszten ugyanitt már kevésbé indítottak pozitívan, pénteken pedig Danyiil Kvjat legjobb köre – 84 közül – közepes abroncson csupán a 8., utolsó előtti időre volt elegendő, 4,173 másodpercre az éllovas Nico Rosberg mögött. Míg az előző napi kisebb fennakadásokat szinte fel sem vette, ma már sötét felhők gyülekeztek az ifjú orosz felett.

„Volt pár kisebb gondunk, és nem sikerült annyi kört teljesítenünk, amennyit szerettünk volna, de továbbra is a pozitívumokat kell néznünk. Remélhetőleg Daniellel megtaláljuk a megfelelő beállításokat a következő két napon. De azelőtt a problémákat kell megoldani. Végeredményben ezek csak tesztek, és mindig javulni próbálunk minden területen” – mondta Kvjat, akit az előszezon során nem fogadott kegyeibe a szerencse, a problémásabb napok általában akkor jöttek, amikor ő ült a volán mögött.



Nyilatkozatában cseppet odaszúrt a Renault-nak. „A karosszérián dolgozunk, részemről pedig mindig a legjobbat nyújtom, hogy gyorsabbá tegyem az autót a kanyarokban. Az egyenesben nem tudok mit kezdeni, az valaki más munkája. További lépéseken dolgozunk együtt a Renault-val, és remélhetőleg a végén célt érünk.”

„Voltak szenzorproblémáim, amelyek egy ideig meggátoltak minket, hogy a pályán legyünk, de gyorsan megjavítottuk. A kisebb problémák bosszantóak, mivel megakadályozzák, hogy kint legyél, de így is értékes köröket gyűjtöttünk ma” – ecsetelte a hátráltató tényezőket az orosz. „Mindig van tér a javulásra, most pedig egy előrelépést keresünk, mert gyorsabbak akarunk lenni.”

Danyiil Kvjat tesztszereplése véget ért, legközelebb élesben ülhet az RB11-be. A két utolsó barcelonai napon Daniel Ricciardo vezet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: