DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Pozitív napot zárt a Ferrari pénteken

A több mint két teljes versenytávot futó Sebastian Vettel, és a maranellói F1-es csapat technikai igazgatója is nagyon elégedetten nyilatkozott az előszezon tizedik tesztnapját követően.

A Ferrari SF15-T volánja mögött pénteken Sebastian Vettel körözött a közepes és a lágy keveréken – a német versenyző hosszú etapokat futott, s aerodinamikai teszteket végzett. A négyszeres bajnok összesen 665 kilométert pakolt ma az idei autóba, miután 143-szor teljesítette a barcelonai pályát, legjobb ideje 1:25,399 volt.

Vettel elégedetten nyilatkozott a pénteki napot követően: „Ma több mint két nagydíjat tettem meg, de nem tudom, megnyertem-e valamelyiket, hiszen ez a többiek teljesítményétől függ! A viccet félretéve, jó érzés, hogy az utolsó tesztnapon egyre több és több kilométert tudunk megtenni. Ma nem volt semmi gondunk, és bár tudjuk, hogy még sok munka vár ránk, de egyelőre nagyon jól érzem magam!”

vettel_barcelonateszt



„Ha egy dolgot kellene kiemelnem, szeretnék kicsit gyorsabb lenni, de tulajdonképpen nehéz is lenne megítélnünk a sebességünket, mivel egyesek időmérős körökkel próbálkoztak, mások kevésbé. A tavalyi Ferrarit sosem vezettem, mégis nagy előrelépésnek érzem ezt az autót. Persze ez nem azt jelenti, hogy elégedettek vagyunk, hiszen a győzelemhez meg kell verni a Mercedest. Izgalmas látni, mi történik most mögöttük, amit nem egyszerű megítélni a köridők alapján.”

A csapat részéről James Allison technikai guru nyilatkozott: „A mai nap sokkal jobb volt, szinte kifogástalan a megbízhatóságunk, ami Melbourne-höz közeledve roppant biztató dolog. Sokat foglalkoztunk a beállításokkal, s bár igen konzervatívan álltunk hozzá a teljesítmény kérdéséhez, jó irányba haladunk a szezonrajt előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: