DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Pénteken új fejlesztéseket vet be a Ferrari

Bár a csütörtöki tesztnap eredménye némileg lelombozhatta az olasz F1-es istálló szurkolóinak kedélyállapotát, a Ferrari pénteken új hangulatjavító szert vet be: Sebastian Vettel és az új aerodinamikai fejlesztések jó párosításnak tűnnek.

Kimi Raikkönen csütörtökön csak a hatodik leggyorsabb időt érte el a Ferrarival a második barcelonai kollektív F1-es teszt nyitónapján, és a híradások szerint néhány kisebb műszaki probléma is hátráltatta a csapatot, továbbá az SF15-T-nek a változó körülmények sem feküdtek igazán.

Egy picit gyengébben sikerült nap persze összességében eltörpül a maranellóiak eddigi tesztnapokon mutatott remeklése mellett, ma, a négynapos teszt második napján pedig az Autosport híradása szerint új aerodinamikai fejlesztéseket vetnek be a Ferrarin.



„Csütörtökön többé-kevésbé ugyanazzal az autóval futottam, mint a múlt heti teszten. Pénteken és a hátralevő napokban viszont valószínűleg ki tudunk próbálni néhány új fejlesztést” – árulta el szűkszavúan Kimi Raikkönen, akit pénteken a négyszeres világbajnok Vettel vált az SF15-T volánjánál, bár a Jégember vélhetően elsősorban nem az ő áramvonalas testére gondolt, amikor új aerodinamikai elemekről beszélt. 

Összességében a finn egyébként továbbra is elégedett az új autóval. „Azt hiszem, igazán nem túl rossz, ahogyan az autó viselkedik” – élt kissé különös megfogalmazással Kimi, mindenki szűrje le belőle, amit gondol. „Van néhány dolog, amiben még fejlődni akarunk, például mindig több tapadásra vágyunk a nagyobb sebesség érdekében. Eddig jól állunk, de csak hét múlva, Ausztráliában fog kiderülni, hogy ez a többiekkel szemben mire lesz elég” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: