DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Force India: Nem rossz első nap

A csapat új F1-es autója, a VJM08 ugyanis ma gurult először pályára, ehhez képest Nico Hülkenberg több mint egy versenytávig jutott. Bízik benne, hogy a Force India képes a gyors tanulásra.

Míg a többi csapat kilenc tesztnapon már túlesett, a Force India csak ma vethette be először 2015-ös konstrukcióját, ráadásul nem is tudtak rögtön délelőtt a pályára kimenni. Nico Hülkenberg nem sokkal ebédidő előtt tette meg első köreit, végül azonban 77-ig jutott belőlük. Ami az időeredményeket illeti, azok sokkal inkább tükrözik, hogy egy kipróbálatlan autót vezetett: 1:28.412-ig jutott, amely több mint öt és fél másodperccel maradt el a legjobb körtől…

„Pusztán a futás szempontjából nagyon jó nap volt. Kezdésként nem volt problémánk, se a hajtáslánccal, se az autóval. 77 kört tettünk meg délután, azt hiszem, ez egészen figyelemreméltó. A fiúk jó munkát végeztek, keményen hajtanak” – idézi az előző héten még tavalyi autóval köröző Hülkenberget a gpupdate.net.



A német tisztában van vele, hogy kettő és fél felkészülésre fordított nap nem épp kívánatos időmennyiség. „Elméletben ez nem ideális. Ha több időnk jutna az autó tesztelésére, az biztosan jobb lenne. De a helyzet olyan, amilyen, mint tudjuk, innentől a lehető legjobban igyekszünk kezelni. Azt hiszem, jó csapatot alkotunk együtt, és általában elég gyorsan tanulunk. Ebben az esetben gyorsan is kell, hogy lássuk, mire ösztönözhetjük magunkat Melbourne-ben.”

Nico Hülkenberg ül az autóba holnap is, míg Sergio Perez vasárnap próbálja ki a VJM08-at – neki egyetlen tesztnap jut arra, hogy megismerje egész éves társát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: