DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez eddigi legjobb évét akarja teljesíteni

Az időzítés elég szokatlan, ha az új autó késését nézzük, de a mexikói F1-es eltökélt, és minden eddigi eredményét felülmúlná 2015-ben. A kiindulási pont a tavalyi évad.

A 25 esztendős Sergio Perez pályafutása eddigi legjobb F1-es szezonját 2012-ben teljesítette a Saubernél, amikor 10. lett a bajnokságban, 66 pontot gyűjtött és háromszor is dobogóra állhatott. Ettől nem maradt el sokkal tavalyi idénye sem, az első a Force Indiánál, amelyet szintén a 10. pozícióban zárt, 59 ponttal és egy dobogós hellyel Bahreinben.

Második évében a csapattal szándéka az, hogy ezt a két szezont is túlszárnyalja, és eddigi legjobbját teljesítse. Célja némileg ellentmond annak, amilyen felkészültség a csapatot jellemzi: autójuk, a VJM08 eddig egyetlen kört sem tett meg a pályán, az új modell csak holnap délben csatlakozik a barcelonai teszthez, két és fél nap gyakorlás fog rendelkezésére állni, míg a többieknek 12 jutott – mások talán ilyen körülmények között óvatosabban fogalmaznának törekvéseikről.



„A célom nagyon egyszerű, eddigi legjobb évem akarom teljesíteni. Tavaly hozzá kellett szoknom az új csapathoz és környezethez, de ennek ellenére sikerült néhány figyelemreméltó eredményt szerezni. Arra a szezonra akarok építeni, hogy még jobb eredményeket szerezzek 2015-ben saját magam és a csapat számára is. Éhségem a sikerre nem csökkent, a csapat pedig ugyanígy vélekedik. Az előttünk álló út nehéz lesz, mert az összes ellenfelünk lépéseket tett előre, de felkészültek vagyunk, hogy keményen dolgozzunk, és igazán erős szezont teljesítsünk” – nyilatkozott az optimista Perez.

A VJM08 híján a Force India múlt héten előző évi autójával tesztelt, amelyet Perez hasznos tapasztalatgyűjtésként értékelt. „Kritikus volt, hogy tesztelhessük az új 2015-ös gumikat, amit pedig megtanultunk, segíti felkészülésünket a versenyekre. Sok elvégzendő munka marad természetesen, főleg, hogy az utolsó teszten új autónkkal gurulunk pályára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: