DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jöhet eső vagy hibás alkatrész, Kvjat boldog

Danyiil Kvjat annak ellenére is elégedetten nyilatkozott, hogy a nap elején, közepén és végén sem minden a terv szerint alakult a Red Bull számára. A csapat alkatrészekre vár az éjszaka folyamán.

Dppi_00215004_010



Kvjat 75 kört tett meg csütörtökön, egy ilyen szám pedig általában azt sugallja, hogy nem minden ment teljesen rendben a tesztnap nyolc órája során. Valóban, a Red Bullt több kisebb tényező is hátráltatta: reggel az installációs körre menet Kvjat autója már a bokszban megállt, aztán a nap közepén az esős periódus miatt nem tudták a kitűzött programjukat teljesíteni, délutánra pedig ismét felfedeztek egy meghibásodást az autóban. Az orosz viszont úgy nyilatkozott, mintha mindezeket nem is érzékelte volna.

„Többé-kevésbé erős napunk volt” - kezdte összegzését Kvjat. „Elég sok dolgot el tudtunk intézni, és remélhetőleg holnap még további jutunk. Ez az utolsó néhány nap különösen nagy fontossággal bír, hiszen meg kell értenünk, hogy hol is állunk, ki kell ismernünk a karosszériát és a motort, ezért jól jön, ha minél több időt tudunk a pályán tölteni. Ma minden jónak tűnt. Persze mindig van tér a javításra, és azért küzdünk, hogy ezt is megtaláljuk.”

A Red Bull a nap végére hosszú etapokat tervezett, de a meghibásodott alkatrész miatt elővigyázatosságból végül csak rövidebb szakaszokra küldték ki pilótájukat. A vezető versenymérnök,  Guillaume Rocquelin elmondása szerint új elemek érkezését várják a gyárból az éjszaka folyamán, amelyek segítségével pénteken már zavartalan napot folytathatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: