DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton a fél nap után úgy érzi, készen áll

Egyik legrosszabb napját zárta csütörtökön a Mercedes Barcelonában, hiszen egy műszaki hiba miatt csak délelőtt tudtak dolgozni. Lewis Hamiltonnak viszont úgy tűnik, pont a mai 48 kör kellett a megnyugváshoz.

29157



Az előző nyolc tesztnap során összességében a legtöbb kört megtevő, és gyorsnak is tűnő Mercedesszel Hamilton délelőtt a tabella élére állt, ám mai menetelése a vártnál korábban véget ért. Miután a kinetikus energiavisszanyerő-rendszer, mai nevén az MGU-K meghibásodott, a brit már képtelen volt visszahajtani a W06-ost a pályára, így a délutánt teljes egészében ki kellett hagynia.

Hamilton csak 48 kört tett meg, és közepes keverékű gumikon futott idejével a tabella harmadik helyén végzett, de a nehézségek ellenére is azt mondja, felőle akár már most hétvégén is megrendezhetnék az Ausztrál Nagydíjat.

„Ma is megtettünk néhány kört - persze szerettünk volna egy kicsivel többet, de néha vannak ilyen napok. Nem különösebben tekintek erre negatívumként. Jobb, hogy most találjuk meg az ilyen dolgokat, mint hogy az első versenyen szembesülnénk velük. De persze minél többet vezetünk, annál kényelmesebben is érezzük magunkat az autóban” - elmélkedett Hamilton.

„Hogy őszinte legyek, a mai 50 köröm után úgy érzem, készen állok. Van ugyan még egy napom, ami remélhetőleg már sima lesz és 150 kört teljesíthetünk, elvégezve minden változtatást, hogy olyan állapotba hozzuk az autót, amilyenbe szeretném.”

A kétszeres világbajnok szombaton ül utoljára autóba az előszezoni tesztek során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: