DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csütörtökön csak nyolc F1-es csapat tesztelhet

Csütörtök reggel megkezdődött a 2015-ös előszezon utolsó négynapos tesztje Barcelonában – a Force India rajongóinak ma, Fernando Alonso híveinek egész hétvégén hiányérzete lesz...

A második barcelonai teszt első napján, azaz a 2015-ös előszezon 9. tesztnapján (legfeljebb) összesen nyolc autó köröz majd a pályán annak ellenére, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a két hét múlva esedékes szezonnyitó futamon tíz istálló vehet részt.

Az persze nem meglepő, hogy a csődeljárás alól egy hete kikerült, új autóját gőzerővel építő Manor esetében fel sem merülhetett, hogy részt vesznek a teszten, hiszen a tervek szerint legjobb esetben is az első melbourne-i szabadedzésen próbálhatják ki az újjászületett istálló idei versenygépét, de emellett hiányzik Barcelonából a Force India is, akik tegnap készültek el a 2015-ös autójukkal. A silverstone-i csapat a tervek szerint holnap már tesztelni fog.

mclaren_pit_barcteszt



Van egy másik hiányzó is, nem csupán máról, hanem az egész hétvégéről: Fernando Alonsónak múlt heti balesete miatt ki kell hagynia a tesztet, és egyelőre az is komoly kérdést jelent, hogy egyáltalán a szezonnyitón részt vehet-e majd. Ma Jenson Button ül autóba a McLaren első napján a különös vasárnapi incidenst követően, a hétvége további részében pedig a tartalékversenyző, Kevin Magnussen is szerepet kap majd.

Ma a brit mellett Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton, Danyiil Kvjat, Felipe Massa, Romain Grosjean, Carlos Sainz és Marcus Ericsson vezet a barcelonai pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: