DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso kihagyhatja a szezonnyitó futamot

A múlt vasárnap megsérülő spanyol pilóta menedzsere kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Alonso ott lesz-e az F1 idei első futamán. Olasz lapértesülések szerint retrográd amnéziája van.

Fernando Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad sem fogta vissza azokat a pletykákat, melyek szerint a spanyol esetlegesen kihagyhatja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A vasárnap egy különös balesetben megsérülő kétszeres bajnok három napot töltött kórházban, mielőtt tegnap kiengedték, jelenleg pedig otthonában, Oviedóban lábadozik.

A spanyolról, aki a ma kezdődő tesztet egészen biztosan kihagyja, menedzsere úgy nyilatkozott, hogy rendben van: „Láthatták is, jól van. Beszél, nevet, eszik, ahogy a normális emberek.” A Gazzetta ellenben úgy tudja, hogy ennyire nem egyszerű a helyzet: az olasz lap szerint Alonsónak retrográd amnéziája van, nem csupán a baleset részleteire nem emlékszik, hanem bizonyos korábbi dolgok felidézése is problémát okoz a számára.

alonso_barc_teszt



A menedzser ezt nem erősítette meg, viszont az arra a kérdésre adott válasza, hogy Alonso mikor ülhet újra autóba, arra utal, hogy egyelőre még nincs minden rendben: „Amikor tökéletesen kipihente magát. Ha az orvosok azt mondják, hogy minden rendben van, akkor újra elkezdhet dolgozni. Nagy ütés volt, betartjuk az orvosi protokollt, a megfelelő vizsgálatokat elvégeztük, és betartottuk az időt” – mondta Abad, akit konkrétan megkérdeztek, hogy a szezonnyitón ott lehet-e a spanyol két hét múlva:

„Mi csak a szezon végi Abu Dhabi Nagydíjra gondolunk, az a legfontosabb verseny, ha bajnok akarsz lenni.” Tipikus kitérő válasz... Ha Alonso nem tudna részt venni a futamon, minden bizonnyal az a Kevin Magnussen helyettesítené, aki a ma kezdődő teszten is beugrik helyette, s aki tavaly második lett az Ausztrál Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: