DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari egész nap a saját farkát üldözte

Kimi Raikkönen és a technikai igazgató, James Allison sem elégedett az e heti első F1-es tesztnap után - a műszaki gondok mellett ugyanis kiderült, hogy vizes pályán még nem elég következetes az autó.

Dppi_00215003_472



Raikkönen a számára látványtalan csütörtök során 80 kört teljesített, legjobb idejével pedig a tabella 6. helyére ért fel. A Ferrari napját több különféle technikai probléma hátráltatta, amelyek kijavítására a garázsban elég sok idő elment.

Bár konkrétan nem definiálta a gondokat, Allison találóan foglalta össze a történteket: „Nem volt ez egy könnyű nap számunkra, hiszen azzal töltöttük az időnket, hogy a saját farkunk után rohantunk bosszantó műszaki hibák miatt. A nap végére ugyan megszabadultunk tőlük, de ez így is jelentősen megbolygatta a mai programunkat.

A nap közepe táján némi eső is hullott a pályára, így Raikkönen vizes körülmények között is kipróbálhatta az autót, de nem örült annak, amit tapasztalt.

„Ma is tanultunk valamit, dacára annak a néhány problémának, amelyeket biztosra veszem, hogy ki tudunk majd javítani” - kezdte csütörtöki monológját a finn. „Az autó összességében nem túl rossz, de van még néhány terület, ahol szeretnénk fejlődni, különösen az olyan helyzetekben, amikor változó körülményekkel szembesülünk. A gumik ugyanis ilyenkor nem működnek következetesen egyik körről a másikra. Most van még egy tesztnapunk arra, hogy összerakjunk valamit az eddig tanultakból. Aztán néhány nap múlva Melbourne-ben úgyis kiderül, hogy hol állunk pontosan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: