DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Milyen lenne az F1 idén Alonso nélkül?

Egy kérdés, amiből a csütörtökön kezdődő második barcelonai kollektív F1-es teszten ízelítőt kapunk. Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen a Ferrarinál, Jenson Button és Kevin Magnussen a McLarennél, Alonso otthon…

Persze ez csak most, Barcelonában lesz így, de mindez mit sem változtat azon a tényen, hogy a kétszeres világbajnok csapatváltása eddig rémálomszerűen alakult.

Miközben ugyanis volt istállója, a Ferrari valósággal újjászületett és szárnyal, és egyre többek szerint fog kitartani jó formája a versenyekre is, addig a McLaren-Hondát talán még a vártnál is több műszaki probléma hátráltatta az eddigi teszteken, amire a koronát múlt heti különös bukása és kórházba kerülése tette fel.

Ha ez így folytatódik, a kétszeres világbajnok legrosszabb álmai válhatnak valóra, de ehhez nyilván neki is lesz még néhány szava, és úgy ismerhetjük őt eddigi pályafutásából, mint aki nem ijed meg a kihívásoktól, és saját sikereinek, saját sorsának a kovácsa.



Magnussen szemszögéből nézve mindenesetre egy kisebbfajta elégtétel is lehet a most kialakult helyzet, még ha nyilván ő sem úgy kívánt lehetőséget kapni csapatától, hogy az egyik főállású pilóta lesérül.  A lehetőség most mindenesetre adott lesz előtte, hiszen idén első alkalommal vezetheti majd a McLarent. Csütörtökön még Button lesz a soros, de utána valamelyik napon biztosan lehetőséget kap majd a jelenleg tesztpilótaként dolgozó dán is, amint ezt csapata mai hivatalos közleményében megerősítette. 

Tegyük hozzá gyorsan: kérdés, hogy vajon valóban öröm-e jelenlegi állapotában vezetni az MP4-30-ast. Az biztos, hogy Button és Alonso az eddigi teszteken nem sok örömét lelte benne. Talán Magnussennek nagyobb szerencséje lesz, és megtöri az átkot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: