DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Vettel szombaton maga tisztította autóját

A négyszeres F1-es bajnok ma vette át a Ferrari volánját, és gyakorlatilag azonnal sikerült vele megpördülnie. Napját végül 100 feletti körszámmal zárta, habár nem volt olyan gyors, mint korábban.

Jerezben mindkét napját az élen fejezte be Sebastian Vettel, ehhez képest jóval szerényebben alakult mai programja, amely során a Ferrarinál elsősorban hosszabb etapokra és megbízhatóságra koncentráltak. A német közel két másodperccel elmaradt a nap legjobbját felállító Pastor Maldonadótól, ez az ötödik időt jelentette, ám sikerült 105 körig eljutnia nagyobb hibák nélkül.

„Reggel egy kicsit bealudtam, hideg gumikon kijöttem a bokszból, és megpördültem” – kezdett délelőtti kalandjával a Ferrari sajtóközleményében. „Ezután az volt a minimum, hogy segítettem a fiúknak kiszedni a kavicsokat belőle! Aztán főleg a megbízhatóságon dolgoztunk, szép számú kört teljesítettünk. Sikerül igazán sok hiba nélkül köröznünk, de tényleg nehéz megmondani, hol állunk a többiekhez képest. Nap mint nap azon kell dolgoznunk, hogy minél jobban megértsük az autót.”



Kiemelte, nem csak ő, hanem csapattársa, az első két napon vezető és mindkétszer második időt futó Kimi Raikkönen is összebarátkozott már az SF15-T-vel. „Általánosságban én és Kimi is meg vagyunk elégedve azzal, ahogyan viselkedik, de még mindig sok a teendő. A körülmények nehezek voltak ma mindenki számára, mivel a hűvös időben a pálya egészen csúszott. Jó volt látni Elnökünket a garázsban, örülök, hogy támogatást nyújt nekünk” – utalt a barcelonai aszfaltcsíkon járó Sergio Marchionnére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: