DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Láthatjuk még idén autóban Wolffot

A Williams tesztpilótanője pénteki F1-es szabadedzéseken bukkanhat fel legközelebb újra. Kiemelte, jobb helyen zárta volna a tegnapi tesztnapot, ha nem ütközik Felipe Nasrrel.

Susie Wolff 10. idővel fejezte be a csütörtöki barcelonai tesztnapot, amelynek a Sauber brazil pilótájával történt ütközése vetett véget. Nasr a Williamst előzte egy egyenes végén, mikor a két autó ütközött és a sóderágyba csúszott. „Egy ostoba, szükségtelen dolog volt” – mondta az esetről a skót pilótanő. Lényegében mindketten a másikra hárították a felelősséget.

Mikor Wolff visszatért a pályára, egy technikai probléma állította meg, azonban ennek ellenére is 80 kört sikerült megtennie, többet mint egyeseknek, akiknek az egész edzés rendelkezésére állt. „Délelőtt versenyszimulációt teljesítettem, délután pedig a teljesítményközpontúbb etapokra hajtottam volna, amely számomra a nap fénypontját jelentette volna” – utalt a Mercedes-főnök Toto Wolff neje arra, hogy előkelőbb helyen is láthattuk volna a nevét.



„Az autóban töltött idő a munkám legjobb része, mivel olyan kevés lehetőség van rá. Ezért volt igazán nehéz, hogy délután ennyi időt veszítettem. De ez történt, nem szabad elcsüggedni” – vélekedett a grove-iak tartalékosa, aki röviden az autót is jellemezte: „Utoljára tavaly júliusban vezettem az FW36-ot, az autó rengeteget fejlődött azóta. Számomra a fékezés és stabilitás területén történtek előrelépések, és az egyensúly is jó. Javult az erőforrás is vezethetőség tekintetében. Majd a Melbourne-i kvalifikáción tudjuk meg, hol állunk mindenki máshoz képest.”

Hozzátette, a téli tesztelésen már nem láthatjuk, az év későbbi részében azonban visszatér az autóba. Tavaly a Német és Brit Nagydíjak szabadedzését teljesítette, 22 év szünet után vezetett nő Formula-1-es versenyhétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: