DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Susie Wolff nem érzi magát hibásnak a balesetben

A teszten történt baleset egyik áldozata, Susie Wolff szerint Felipe Nasr manővere teljesen szükségtelen volt, hiszen az ütközés a Williams napjának végét is jelentette. Addigi munkájával viszont elégedett.

A versenyzőhölgy ritkán kap gyakorlási lehetőséget a pályán, és az utóbbi időben mintha még vonzaná is a bajt - tavaly a silverstone-i szabadedzésen például pár perc alatt megállt alatta az autó, most pedig, amikor végre ismét autóba ülhetett, egy baleset okozta a vesztét. Három órával a teszt leintése előtt ugyanis a Nasrrel való ütközés hatására a Williams első felfüggesztése annyira megsérült, hogy a csapat már nem tudta azt időben helyrehozni.

28983



„Igazán balszerencsés eset volt. Senki nem akar időt veszíteni az ilyen teszteken, de mi mégis elvesztettük a délután nagy részét egy szükségtelen esemény miatt” - nyilatkozta a csalódott Wolff, aki mivel próbált utat adni a brazilnak, nem érzi, hogy ő maga bármit is rosszul csinált volna a baleset előtt.

„Megvan videón, bárki megnézheti. A kivezető körömön voltam, ő pedig azt hiszem, már gyorskört futott. Fékeztem az 5-ös kanyar előtt, nem változtattam az ívemen, ő pedig keresztbejött előttem és az ő hátsó kereke eltalálta az én elsőmet.”

„Nagyon nehéz megérteni, hogy hogyan és miért történt, de mégis megtörtént. Ilyen dolgok előfordulnak néha. Viszont nagyon fájdalmas érzés, hogy emiatt elég sok gyakorlási időt elveszítettem.”

Susie Wolff azért ezzel együtt sem zárt rossz napot, hiszen balesetéig az övé volt a legtöbb megtett kör, és 86-os értékével végül így is a második legszorgosabb volt csütörtökön. Az időeredmények tekintetében ugyan csak a 10. lett, majdnem négy másodperces hátránnyal, de utalt arra, hogy nem is a tabella eleje volt a cél.

„Sokat tanultunk ma, és már délelőtt majdnem egy teljes versenytávot megtettünk. Örülök, hogy hosszú etapokat is futhattam, hiszen ezáltal jobban átlátom a gumikezelés helyzetét. Úgy érzem, jelentős lépést tettünk az autóval az FW36-hoz képest” - vélekedett a pilótahölgy, aki a tervek szerint néhány idei szabadedzésen is kap majd vezetési lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: