DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Így ütközött össze a Williams és a Sauber a teszten

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy tesztet két autó összeütközése miatt kell félbeszakítani, Barcelonában mégis ez történt. A helyszíni információkból most kiderül, hogyan talált egymásra Susie Wolff és Felipe Nasr.

Valamivel több, mint három órával az első tesztnap vége előtt piros zászlós jelzés lépett érvénybe a pályán - ez egyáltalán nem szokatlan a szezonelőtti felkészülés során, viszont hamarosan mégis döbbent arc ült ki sokakra, amint megjelentek az első képek az 5-ös kanyar bukóterében álló Williamsről és Sauberről.

7c7c9v7k3my4azcsp6pm



Azonnal egyértelművé vált, hogy a két autó összekoccant a kanyar előtt. A Williamst idén először vezető Wolff autója viszonylag sértetlenül állt a kavicságyban, Nasr Sauberje azonban a gumifalba csapódott, amely során alaposan meg is rongálódott, hiszen a hátsó szárny is hiányzott róla. Mindkét pilóta sértetlenül úszta meg az esetet.

Videó nem készült, így a helyszíni megfigyelők és az érintettek véleménye alapján kell rekonstruálnunk a történteket. Azt már lehet tudni, hogy a baleset pillanatában Wolff még felvezető körön volt, így lassan haladt a pálya belső ívén, Nasr viszont gyorskört teljesített, így a két autó között jelentős volt a tempókülönbség.

A SkySports megbízható forrásoktól úgy értesült, hogy Nasr megpróbálta a külső íven megkerülni a Williamst a kanyar előtt, ám a két pilóta nem volt teljesen tisztában a másik helyzetével, így amikor a brazil befelé kormányozta autóját, a Williams bal eleje és a Sauber jobb hátulja összeért. A német Auto Motor und Sport szerint Wolff a történtek után elmondta Nasrnek, hogy nem vette észre őt maga mellett, így talán emiatt nem fékezett időben a kanyar előtt.

A versenyzők és a csapatok még nem kommentálták nyilvánosan a történteket.

B-Nl1pHCUAEnTEZ

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: