DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Fejlődött-e a Red Bull Jerez óta?

A jerezi F1-es teszt után mindenki a Renault átfogó fejlesztési csomagjától várta a megváltást a Red Bullnál, aztán valahogy mégsem úgy kezdődtek a dolgok Barcelonában, ahogyan remélték...

„Nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene” – ez a mondat hűen tükrözi azt a csalódottságot és frusztrációt, amit Daniel Ricciardo (és a Red Bull) hozott magával Jerezből. Az ausztrál pilóta a harmadik helyen végzett mindössze fél másodperces hátrányban, mégsem volt elégedett teljesítményével.

„Még a finomhangolás időszakában vagyunk, és nem is vártunk nagy javulást, de a motor és vezethetőség szempontjából nem állunk jól. Mások jelenleg előrébb tartanak nálunk, de Melbourne-ben egészen biztosan mi is ott leszünk az élen” – tette hozzá a Barcelonában továbbra is álcafestéssel köröző perthi versenyző.



Ricciardo a nehézségek ellenére azonban már látja a fényt az alagút végén. „A komolyabb problémákat sikerült megoldani, s noha nem futottunk 100 kört, nem találkoztunk olyan bosszantó kis hibákkal, mint amilyenekkel Jerezben. Legalább ezen a területen sikerült változást elérnünk.”

Ami igazán lenyűgözte a háromszoros futamgyőztest, az a Ferrari tempója. „Nem tudom, milyen gumin autózott Raikkönen, de eléggé erősnek bizonyult.” Később megtudta, a finn közepes keveréken futotta legjobb idejét, míg ő a lágyabb összetételű Pirelliken, melyet úgy konstatált, hogy „az nagyon jó.”

Noha mindenki sokkal többet várt az első barcelonai naptól, még nem konganak a vészharangok Milton Keynes-ben. „Nem vagyok frusztrált. Még túl korán van ahhoz. Majd ha Melbourne-ben sem sikerül teljesítenünk, akkor lehet az leszek” - tette hozzá Ricciardo az Autosportnak adott nyilatkozatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: