DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg hangyaként hajtotta a Mercedest

A tavalyi bajnokság második helyezettje csak harmadik időt ért el, a megtett körök száma azonban félelmetes előjel minden ellenfél számára. A német F1-es elégedett, de az esélyekről csak óvatosan nyilatkozik.

Nico Rosberg vitte pályára a Mercedes W06-ot a jerezi teszt első napján, és rögtön az első pillanatoktól kezdve félelmetes tempóval lépett az eredménylista élére. Később Sebastian Vettel és a meglepetésember Marcus Ericsson túlszárnyalta őt időeredmény tekintetében. A körök számában azonban senki sem ért a Mercedes közelébe: Rosberg 157-szer száguldott végig a pályán, a két gyorsabb pilóta összeadva is csak 133-szor. Ezt és a tényt látva, hogy az autó semmiféle technikai problémát nem szenvedett el, a riválisok újra kezdhetnek aggódni.



„Nagyszerűen indult a téli tesztelés. Kezdetben minden a megbízhatóságról szól, nekünk pedig sikerült nagy távot megtennünk ma. A fiúk a gyárban teljesen új autót építettek, most pedig kiválóan működik, ami azt jelenti, hogy fantasztikus munkát végeztek” – kezdte az 1:23.106-os időt produkáló Rosberg a megszokott köszönetnyilvánítással.

„Már az első nap sikerült hosszú etapokat teljesítenem, amely igazán kiváló. A csapat nagyszerű, és ez tesz igazából boldoggá. Versenyzőként mindig arra akarsz rájönni, mennyire vagy gyors a többiekhez képest, de ez csupán a melbourne-i időmérőn fog kiderülni. A következő napok arról szólnak, hogy kívülről-belülről megismerjük az autót, ehhez pedig jó kezdet volt a mai” – mondta a német versenyző, aki holnap csapattársának, Lewis Hamiltonnak adja át az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: