DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalosan is itt a Mercedes W06 Hybrid

Bár a csapat által az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott képek után már senkit nem érhetett meglepetést, a jerezi teszt kezdete előtt 40 perccel a Mercedes a média előtt is lerántotta a leplet az idei autójáról.

95



A címvédő istálló csütörtökön Silverstone-ban utazott, hogy el filmforgatási nap keretein belül bejárassa az új autót a két versenyző, Lewis Hamilton és Nico Rosberg segítségével. Tudva, hogy az ilyen esetekben gyakran kiszivárognak fotók a tesztről, a Mercedes elébement ennek, és maga közölt először teaser videókat, majd végül néhány igazi képet is az autóról.

A két pilóta, Hamilton és Rosberg rántották le a leplet az ezüstszínét megőrző, legnagyobb változást az orrkúpjában mutató autóról, miközben a tesztversenyző, Pascal Wehrlein is feltűnt a csapat vezető személyiségei, Toto Wolff, Paddy Lowe és Andy Cowell társaságában.

A tavalyi domináns forma után természetesen idén is a Mercedes lesz az etalon, a riválisok nyiltan elismerik, és ők maguk is arra számítanak, hogy az első versenyeken még biztosan nehéz lesz majd utolérni az autóikat. Hogy Hamilton meg tudja-e védeni a címét, esetleg Rosberg idén nagyobb nyomást tud-e gyakorolni csapattársára, illetve hogy más beleszólhat-e ebbe a harcba, az viszont csak néhány hónap elteltével fog kikristályosodni. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: