DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A tavaly leégő Sauber megtanulta a leckét

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint a jelenlegi F1-es mezőny egyik legrégebbi istállója talpra fog állni a tavalyi mélypontról, amiben nagy szerepe lesz Ericssonnak és Nasrnek is.

A Sauber, mely péntek délelőtt mutatta be új, kék színű autóját, két új pilótával vág neki az idei évnek Marcus Ericsson és Felipe Nasr személyében, akik egyaránt a vasárnap kezdődő jerezi kollektív teszten ülhetnek először autóba.

A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn nagyon bizakodó az új párossal kapcsolatban: „Elégedett vagyok azzal, hogy két olyan versenyzőnk van, akik frissességet hoznak a csapathoz. Mindketten fiatalok, tehetségesek, motiváltak. Az F1 felé vezető útjukon mindketten győzelmekkel emelkedtek ki a Formula BMW, illetve a Formula-3 mezőnyéből.”

„Később mindketten a GP2-ben zárták karrierjük e fejlődési szakaszát. Miközben Marcus már teljesített egy szezont a Formula-1-ben, addig Felipének ez lesz az első éve, ennek ellenére teljesen felkészülve érkezik majd, miután a Williamsnél teszt- és tartalékversenyzői szerepet töltött be. Nagyon bizakodó vagyok a két versenyzőnkkel kapcsolatban.”

Kaltenborn emellett a jelenlegi istállók közül a negyedik legrégebb óta ezen a néven létező Sauber idei céljairól is beszélt a bemutató kapcsán: „A 2014-es egy csalódást keltő év volt számunkra, ám ez már a múlt, s most az eljövendőkre koncentrálunk. Megtanultuk a leckét, bizakodóan várjuk az új szezont. Fejlődnünk kell, hogy újra képesek legyünk bajnoki pontokért harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: