DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen, Sainz: Alonso a legjobb

A Toro Rosso újoncai arra a kérdésre adtak egybehangzó választ, ki az F1 legjobb versenyzője. A világbajnoki címet azonban szerintük Lewis Hamilton fogja megnyerni.

A két versenyzőnek a spanyol AS napilap tette fel a kérdést, ki a jelenlegi mezőny legnagyszerűbb pilótája. „Alonso” – hangzott a 17 éves Max Verstappen válasza, aki korábban is többször hasonlította magát a kétszeres világbajnokhoz. Carlos Sainz Jr. sem gondolkodott sokat: „Fernando a legjobb, természetesen” – felelt.

A fiataloktól azt is megkérdezték, ki nyeri a világbajnoki címet. Válaszuk eltért az előzőtől, de ezúttal is megegyezett. Mindketten Lewis Hamiltonra fogadnának, Verstappen pedig hozzátette: „A Mercedes autója bámulatos.”



Amióta bejelentették érkezését, Verstappen számos kritikák kapott, hiszen mindössze egyetlen szezon telt el azóta, hogy abbahagyta a gokartozást. A holland azonban egyszerű érvvel védte meg magát: ki tudna nemet mondani egy ilyen lehetőségre? „Amikor esélyt kapsz, hogy az F1-ben versenyezz, nem számít a korod, el kell fogadnod. Hosszú idő eltelhet a következőig” –magyarázta az ifjú titán.

„Lehetetlen célokat kijelölni, mielőtt teszteltük volna az autót” – mondta Carlos Sainz Jr. a csapat spanyol szponzora, a Cepsa rendezvényén. „De én és a Toro Rosso is pontokat akarunk szerezni, remélhetőleg pedig a legjobb tíz között harcolhatunk. Az igazság azonban az, hogy nem tudom, hol leszek” – vallotta be a 20 esztendős pilóta.

A Toro Rosso január 31-én mutatja be új autóját, az STR10-et, egy nappal a jerezi tesztelés kezdete előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: