DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Titkos” tervrajz a 2015-ös Ferrariról

A német Sport Bild a mai napon egy exkluzív tervrajzot szivárogatott ki „Íme, Sebastian Vettel 2015-ös autója” címmel, amelyen egy F1-es Ferrari látható mindazokkal a változtatásokkal, amiket a jövő évre terveznek rajta végrehajtani.

A német lap Paolo Filisettire, egy a Ferrari belső köreihez tartozó olasz műszaki emberre hivatkozva hozta le szóban forgó képet. Erősen kérdéses, hogy hihetünk-e neki, hiszen a Ferrari érdekeivel teljesen szembemenne, hogy idő előtt kiszivárogtassanak bármit jövő évi F1-es versenygépük terveiről.

Mindenesetre a Sport Bild egy rövid használati útmutatót is csatolt a fotó mellé. Íme, így rakd össze otthon a karácsonyfa alatt a győztes Ferrarid!

 



1. Új orrkúp

A Mercedes idei megoldására hajaz.

2. Új felfüggesztés

A Ferrari visszatér a konvencionálisabb, ám hatékonyabb koncepcióhoz. Cél: nagyobb stabilitásérzés a kanyarokban, és szélesebb körű állíthatóság.

3. Új oldalelemek

Ezek is jóval nagyobbak lesznek, ami a motor hűtését segítheti elő. A jobb hűtés kevesebb erőveszteséget jelent. Idén ez okozta a Ferrarinak az egyik legnagyobb problémát.

4. Új motorház

Nagyobb. Ebben is a Mercedes idei koncepcióját követik a turbó elhelyezésével kapcsolatosan, mivel idén túl szűk volt a motorterük, és nem tudtak elég lóerőt generálni. Az új autóban több hely lesz, ami segít hatékonyabban felhasználni a kipufogógázokat.

5. Új véglapok

Az idei év végén ezt az elemet már tesztelte is a Ferrari. A cél légáramlás és ezáltal a leszorítóerő javítása.

6. Hátsó szárny 

A turbulenciát kívánja csökkenteni, ezáltal az autó vezethetőségét javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: