DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve várja az új Alonso-McLaren balhét

A korábbi világbajnok nem zárja ki, hogy megismétlődjenek a 2007-ben történtek. Alonso rossz temperamentumára hivatkozik, Robert Kubica szerint azonban a kétszeres F1-bajnok nem ilyen.

Fernando Alonso 2007-ben csak egyetlen szezont bírt ki a McLaren csapat színeiben, főként Lewis Hamiltonnal való viszálya következtében, akkor közös megegyezéssel felmondták megállapodásukat. A szókimondó Jacques Villeneuve szerint a visszatérés nagy sikerrel járhat, ugyanakkor megismétlődhetnek a korábban történtek is.

„Ha a dolgok jól mennek, fantasztikus lesz. De ha rosszra fordulnak, a balhé hat hónap után fog elkezdődni” – lőtte be meglehetősen pontosan jóslatát a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. Ezt egész egyszerűen Alonso nehéz személyiségével magyarázza.



Egészen máshogy látja azonban az egyszeres futamgyőztes, Robert Kubica – véletlen egybeesés, hogy éppen ő vetett véget Villeneuve F1-s pályafutásának. „Alonso a barátom. Nem hiszem, hogy ő egy rossz karakter lenne, egyszerűen csak olyan ember, akinek megvan a maga saját egyénisége, és ennyi. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrarinál töltött éveiben is a legjobbját nyújtotta, hogy elérje a célját, most pedig egy új kihívás kezdődik számára. Ha sikerülne visszajuttatnia a McLarent a csúcsra, akkor meggyőződésem szerint ebben a csapatban töltheti el pályafutása legszebb éveit” – mondta az olasz Leo Turrininek adott interjújában.

Felmerült az is, hogy azért, mert bizonytalan, mire lesznek képesek a Honda motorok, Alonso szerződésébe egy kilépési záradékot foglaltak. Ron Dennis, aki elárulta, hároméves kontraktust kötöttek meg, tagadta, hogy ilyen pont került volna a megállapodásba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: