DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton még legalább 7 évig az F1-ben maradna

A Mercedes F1-es világbajnoka, Lewis Hamilton tegnap újabb jókora kitüntetésben részesült, hiszen elnyerte a BBC Év Sportszemélyisége díjat, amellyel minden évben a legjobbnak ítélt brit sportolót jutalmazzák. A pilóta ezen alkalomból beszélt jövőjéről.

Hamiltonnak eddigi nyolc F1-es szezonja alatt két világbajnoki címet sikerült gyűjtenie. Hogy hogyan képzeli saját jövőjét a sportágban?

„Úgy érzem, még legalább hét jó évem kell, hogy legyen az F1-ben. Ez a cél. 2008-ban szereztem meg az első vb-címemet, most a másodikat, úgyhogy határ a csillagos ég… Csak tovább kell hajtanom, ahogy eddig” – mondta el a gyönyörű szép emlékserleggel a kezében az F1 kétszeres világbajnoka.

 



Hamilton jelenleg 29 éves, az az általa tervbe vett hét év leteltével lépne be 36. életévébe. A Formula-1 pillanatnyi mezőnyében Kimi Raikkönen a rangidős a maga 35 évével, de Hamilton jól tudja, hogy ennél jóval tovább is lehet versenyképesen szerepelni az F1-ben, hiszen jelenlegi munkaadójánál, a Mercedesnél éppen azt a Michael Schumachert váltotta, aki még 43 évesen is meg-meg tudta szorongatni Nico Rosberget. Azt a Nico Rosberget, akivel idén neki is nem egyszer meggyűlt a baja a házon belüli csatározás során. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: