DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nyer, Rosberg visszaesik – 14 éve

A világbajnoki döntőre Hamilton és Rosberg csapattársként érkezett meg, s bár utóbbinak sikerült jobban az időmérő, végül a brit ünnepelhetett. Nem az F1-ről beszélünk. 14 éve történt.

A világbajnoki címért zajló párharc kapcsán került felszínre ismételten egy videó, mely a 14 évvel ezelőtt CIK-FIA World Cup Shell Advance Kart FA döntőn készült Motegiben. A legendás japán helyszín North Short Course nevű aszfaltcsíkján rendezett futam számos ismert nevet vonultatott fel, köztük a Team MBM.com Formula A-kategóriás csapatának két tagját, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.

A 2000. november 26-án rendezett versenyt az azóta tragikus körülmények közt elhunyt dán Christian Bakkerud kezdhette meg a pole-ból Nico Rosberg előtt, míg Hamilton csak a hatodik helyre kvalifikálta magát. A mezőnyben ott volt még többek közt Robert Kubica, az idei WTCC-bajnok Jose Maria Lopez, az idén az IndyCarban és WEC-ben is futamot nyerő Mike Conway, a Le Mans-győztes Loic Duval, a DTM-bajnok Bruno Spengler, és az F1-ben többször is megforduló Sakon Yamamoto is.

A 31 körös futamon Hamilton hamar az élre tört, Nico Rosberg viszont nem tudta megtartani jó helyezését, és végül csak a 9. helyen ért célba. A verseny negyedórás összefoglalója itt tekinthető meg:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: