DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas vezet, a McLaren-Honda nem bújt elő

Féltávnál Valtteri Bottas áll a köridőlista élén az F1 szezon utáni tesztjének első napján. Verstappen műszaki hiba miatt autót tört, a McLaren-Honda egyelőre nem nézett ki a bokszból Abu Dhabiban.

Magyar idő szerint reggel hatkor kezdődött meg a Formula-1 szezont követő tesztje Abu Dhabiban. Will Stevensnek jutott a megtiszteltetés, hogy először pályára gördüljön a Pirelli 2015-ös abroncsaival – a Caterham, akikről azt sem gondolhattuk volna nemrég, hogy egyáltalán itt lesznek, egyetlen percet sem akart elvesztegetni, és azonnal megkezdte a napi programot.

tw_verstappen_crash



Aztán amikor az installációs kör után egy hosszú etapra is el akart menni a fiatal brit, az edzés félbeszakadt. Max Verstappen törte össze a Toro Rossót, ezért kellett belengetni a piros zászlót – mint kiderült, nem az ő hibája volt, a felfüggesztés hibája miatt történt a baleset. Hamarosan folytatódhatott az edzés, ám egy órával később jött az újabb megszakítás, ezúttal Palmer autója romlott el – a GP2 bajnoka a Force Indiát teszteli.

Az események csendben zajlottak, méghozzá csak nyolc autó részvételével, hiszen Verstappen csak két körig jutott, a McLaren pedig az első négy órában nem látogatott ki a pályára. Mint Eric Boullier elmondta, rengeteg ellenőrzésre van szükség, mielőtt élesben kipróbálják az autót, erre pedig csak a magyar idő szerint 10:10-kor, helyi szerint 13:10-kor kezdődő ebédszünet után kerülhet sor.

A megszakítás előtt már csak Raikkönen és a Saubert először vezető Ericsson körözött a pályán, a köridőtáblát pedig fölényesen vezette Valtteri Bottas – jóllehet ez ilyenkor még annyit sem számít, mint egy péntek délelőtti szabadedzésen. Rosberg a második, Raikkönen a harmadik, majd következik Sainz a Red Bull volánja mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: