DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Régen zárt ilyen rossz szezont a Ferrari

Hiába jött előre a két Ferrari a rajt után, a végén ott végeztek, ahonnan eredetileg indulniuk kellett volna, Fernando Alonso kilencedik hellyel intett búcsút a maranellói F1-es csapatnak.

Noha sikerült megtartania a csapatnak a negyedik helyet a konstruktőrök pontversenyében, emberemlékezet (egészen pontosan 1993) óta először zárt szezont győzelem nélkül, nem csoda, ha mindenki 2015-re tekint Maranellóban. Fernando Alonso, a csapat távozó nem így képzelte utolsó ferraris versenyét, de az idei évad fényében nem meglepő, hogy a 9. helyen zárt.



„A mai nappal véget ért a Ferrarival töltött időm, úgy ahogy a trükkös szezon is, amelyben – bár technikaliag alulmaradtunk a többiektől – mindenki a legjobbját nyújtotta és a végsőkig kitartottunk. Maga a verseny nehéz volt, de egyben érzelmes is, hiszen öt év után nem könnyű búcsút inteni egy olyan csapatnak, akik által pilótaként és emberként is rengeteget tudtam fejlődni.

„Minden ferrarisnak köszönöm a támogatást, a rajongók és Olaszország is hiányozni fog. Annak ellenére, hogy most elválnak útjaink, egyedülálló élményben volt részem, amelyet más pilóták is szerettek volna megtapasztalni” – nyilatkozta érzelmesen a távozó hispán.

Kimi Raikkönen becenevéhez hűen ismét hűvös versenyt futott, és futott be a 10. helyen. „Nagyon nehéz verseny volt, de tudtuk az elejétől, hogy ez a pálya nem fekszik nekünk. A rajt még jól sikerült, de az első kiállás után veszítettem néhány helyet és nem tudtam feljebb kapaszkodni.”

„Nem volt komolyabb problémám, az autó jól kezelhető maradt, de hiányzott a sebesség ahhoz, hogy támadni tudjunk. Egész szezonban támadtak nehézségeink, amelyek megoldásáért nagy erőfeszítéseket tettünk, de később ezekből is tanulhatunk. Tudjuk, mely irányba kell haladnunk, hogy mihamarabb versenyképesek legyünk és teljes mértékben bízom a csapatban” – tekintett már előre a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: