DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Az F1 legnagyszerűbb csapatához érkezem

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel felé természetesen záporoztak a kérdések az Abu Dhabi Nagydíj sajtótájékoztatóján, miután a Ferrari ma jelentette be hivatalosan érkezését. A német elmondta, nem volt könnyű döntés elhagynia nevelőegyesületét, de úgy érzi, az F1 legjobb csapatához csatlakozott.

„Azt hiszem, ez volt a megfelelő időpont a váltásra” – kezdte Vettel, aki rengeteget köszönhet a Red Bullnak. „Az ember nem könnyen hoz meg ilyen döntéseket, hiszen 12 éves korom óta egész életemet a Red Bull kötelékében töltöttem el, ők támogattak, és nagyon-nagyon szorosan kötődöm az osztrák emberekhez. Ez egy nagyszerű utazás volt, de egy bizonyos ponton úgy érzi az ember, hogy új kihívásra, valami másra van szüksége.”

Annál nagyobb és nemesebb kihívást pedig a mai F1-ben alighanem keresve sem lehetne találni, mint visszavezetni a Ferrarit a világbajnokság élére. „Talán nem kell ecsetelnem a Ferrari történelmét. Valószínűleg ez a legnagyszerűbb csapat ebben a sportban. Ezért nagyon izgatott és motivált vagyok, hogy a legjobbamat próbáljam nyújtani nekik, a szívemet is beletenni a munkába és nyilván sikerre vinni” – foglalta össze a fő célokat a német, akit 2015 végéig kötött volna szerződés előző munkaadójához, és hálás a Red Bullnak, amiért elengedték. 



„Nyilván menni akartam, és szerintem nem szép dolog marasztalni és maradásra kényszeríteni valakit, aki menne, vagy megpróbálni meggyőzni őt, hogy maradjon, mert hát végső soron mégiscsak menni akar. Ez a döntés nem a csapat vagy a Red Bull ellen szólt, hanem a jövőm mellett. A nagy döntéseket nem könnyű meghozni az életben, de ilyenkor az ember magára és a szívére hallgat, és követi azt” – fogalmazott a pilóta, aki utolsó napjait tölti világbajnoki címvédőként, hiszen vasárnap át kell adni a trónt Lewis Hamiltonnak vagy Nico Rosbergnek, reményei szerint persze csak átmenetileg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: