DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Menedzsere szerint Massa boldogabb, mint a Ferrarinál volt

Az FIA-elnök és egyben korábbi ferraris csapatfőnök Jean Todt fia, a jelenleg többek között Felipe Massa menedzsereként is dolgozó Nicolas Todt szerint a brazilnak kifejezetten jót tett a csapatváltás, és elsősorban lelki tényezők miatt tud idén sokkal jobban szerepelni az F1-ben.



„Tudják, hogy van ez: ha valakire odafigyelnek és akarják őt, annak az élete megváltozik” – kezdte az Auto Hebdo francia szaklapnak adott nyilatkozatában a menedzser. „Kevésszer láttam őt ennél boldogabbnak. A Williams határozottan egy brit szupercsapat, de némileg ennek ellentmond, hogy mégis sokkal nyugodtabb itt a légkör, nincs olyan nyomás, nincs annyi politika. A Ferrarinál nem mindig ez volt a helyzet.

„A lehetőség, hogy revánsot vegyen egy olyan helyzeten, amit korábban nem tudott kezelni, nagy lendítőerőt jelentett neki. Az pedig, hogy végre egy jó autó került a kezei közé, csak tovább növelte benne a motivációt” – tárta fel Massa idei egyértelmű teljesítményjavulásának okait a fiatalabbik Todt.

Tegyük hozzá, formajavulás ide vagy oda, ez az év is elsősorban inkább a csapattárs, Valtteri Bottas remekléséről szól, aki eddig 58 ponttal szerzett többet a brazilnál. Massa a szezon második felére viszont tényleg komolyan feljavult, és legutóbb, hazai közönsége előtt, Brazíliában idén immár második alkalommal állhatott fel a dobogóra. 

„Bottas jó eredményei láttán sem fogta őt el csalódottság – épp ellenkezőleg. Ez is csak azt bizonyította számára, hogy jó az autó és jó a csapat is” – utalt rá a szakember, hogy ha valaki pozitív hangulatban van, akkor mindennek képes meglátni a jó oldalát. „Az elszántsága maximális minden területen. Azzal is tisztában van, hogy már nem 20 éves, és nincs hátra túl sok idénye, ezért eltökélt szándéka, hogy ne adja fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: