DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Utolsó előttiből negyedik

Változatos pénteki napja volt a Red Bull pilótájának, Daniel Ricciardónak, aki a mezőny végéről került a legjobbak közé. Vasárnap dobogós helyezést remél az F1-es USA Nagydíjon.



Az első gyakorláson csapata mindössze öt kör után visszarendelte a garázsba az ERS problémája miatt – kezdeti legjobb ideje a 18 fős mezőny 17. helyére bizonyult elegendőnek. Délután viszont problémamentesen körözhetett, aminek eredménye 4. hely a Mercedes párosa és Fernando Alonso mögött.

„Azt hiszem, megtaláltuk az ablakot, amivel dolgozhatunk” – mondta Ricciardo a hétvégén használandó beállításokról. „A szél meglehetősen erős volt, és mivel a pálya eléggé nyílt, az ilyesmi jelentősen megzavar minket. Normál esetben a szélben sosem találjuk meg a tökéletes egyensúlyt, mert a szembeszél segít, de a hátszél hátráltatja az autót. Azt hiszem, a hosszú etapos tempó nem volt rossz, alacsony üzemanyagszinttel pedig a legjobb öt között tartózkodtam, így ez nem nevezhető sikertelen második edzésnek. Általában gyengébben szoktunk kezdeni, és éjszaka teszünk előrelépést, de most jó kiindulási alappal rendelkezünk.”

„Élveztem a mai napot, a körülmények nehezek voltak, de mindenki számára is, talán a Mercedest kivéve. Pár megpördülést láttunk.” A versenyző kitért a dobogós esélyekre is: „Ott vagyunk a közelben. Harc lesz az utolsó helyért. A Mercedes túl gyors, de az utolsó fok egészen közelinek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: