DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A versenyzők támogatják a harmadik autót

Az F1 két kiscsapatának kihullása kapcsán ismét felmerült a háromautós istállók lehetősége, ezúttal már megoldásként a jelenlegi helyzetre. A csütörtöki sajtótájékoztatón a versenyzők is értékelték az ötletet.



A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton támogatná a bővítést – persze elsősorban akkor, ha egy újabb sztár helyett egy feltörekvő versenyző kerülne mellé. „Ha a pozíció egy fiatal versenyzőnek szól, akkor jó ötlet lehet. Főleg tapasztalatszerzés céljából, amit rutinos élversenyzőktől gyűjthetnek be. Talán többet fejlődnének, mint bármikor a múltban.”

„Ha jó csapatba kerülsz, és ugyanazzal az autóval versenyzel, mint azok, akiket szupersztároknak hívnak, megmutathatod, hogy mennyire erős vagy, és azután téged is a szupersztárok közé sorolnak majd” – mondta Romain Grosjean, aki alighanem eljátszott a gondolattal, hogy az egyik élcsapat autóját ő kapná meg. „Azt gondolom, hogy aki jó munkát végez versenyzőként, annak lehetőséget kell adni egy jó csapatban. Mint Daniel Ricciardónak tavaly, és megmutathatja, hogy képes versenyeket nyerni. Egy harmadik autó segítene jó néhányunknak hírnevet felépíteni.”

„Azt hiszem, ez egy érdekes kérdés” – következett Valtteri Bottas. „Mindenki több autót akar látni a rajtrácson, és a több jobb is, ezért most azon kell dolgozni, hogy mennyire hamar lehet ezt lehetővé tenni. Azt hiszem, egészen érdekes lenne. Versenyzőként egyetlen hátulütőjét sem látom.”

A Force India mexikóija, Sergio Perez támogatta az elhangzottakat, ugyanakkor sajnálja a kiscsapatok kiesését, ami végső soron a javaslathoz vezetett. „Mindenképpen segítené a versenyzők lehetőségeit, nyilvánvalóan több esély lenne. A Formula-1 behatárolt, kevés hely van, ahol ténylegesen nyerhetsz versenyt. Ugyanakkor sajnálom, hogy sok ember a Marussiától és Caterhamtől most nem lehet itt. A jövőben remélhetőleg rajtuk is tudunk segíteni.”

Ezt a kívánságot illetően rögtön Perez mellé állt Hamilton is: „Amikor a két csapatra gondolok, amelyik kiesett, leginkább azok az emberek jutnak eszembe, akiknek el kell tartaniuk a családjukat, most pedig talán nincsen munkájuk sem. Így talán nekik is tudunk helyet biztosítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: