DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jelenleg ezek a Ferrari gyenge pontjai

A nagy múltú istálló mérnökigazgatója, Pat Fry azokat a területeket emelte ki, amelyeken a Ferrarinak fejlődnie kell 2015-ös F1-es konstrukciója megtervezésében.



A 2014-es új motorszabályok bevezetésével a Ferrari nehezebb helyzetbe került, mint hosszú ideje: az olasz csapat csak negyedik a konstruktőrök versenyében, ennél is lehangolóbb, hogy egész évben mindössze kettő alkalommal álltak pódiumra – utoljára a Magyar Nagydíjon a második helyezett Fernando Alonso jóvoltából, azóta viszont öt verseny telt már el, javában csalódást keltő eredményekkel. A csapat már a következő évre készül minden erejével.

„Nagy mennyiségű tudást sikerült felhalmoznunk. Az is egyértelmű, hogy riválisainkhoz képest pontosan hol kell fejlődnünk” – mondta Pat Fry mérnökigazgató a csapat hivatalos oldalán. „Minden területen kell dolgoznunk az autón, határozott célokat állítottunk magunk elé az erőforrás és aerodinamikai fejlődés terén, mindkettő kulcsfontosságú pont. Ezeket a célokat kell elérnünk, hogy versenyképesek legyünk, ez van most középpontban a gyárban, és ez marad a következő öt hónapban is.”

Fry azt is hozzátette, a soron következő USA Nagydíjra is készülnek bizonyos fejlesztésekkel. „Az egymást követő japán és szocsi versenyek után három hetünk volt, hogy felkészüljünk a két újabb egymást követő versenyre az Államokban és Brazíliában. A plusz hét okán több időnk jutott arra, hogy néhány tesztelemet előkészítsünk. Mind arra irányul, hogy többet tudjunk meg az autó teljesítményéről, ugyanakkor fejlődjünk is. De az évnek ebben a szakaszában sokkal inkább gondolunk 2015-re.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: