DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel: Nem indulok az austini időmérőn

Sebastian Vettel az Orosz Nagydíj leintését követően úgy nyilatkozott, hogy nem fog részt venni a soron következő austini F1-es futam időmérő edzésén, mivel teljesen felesleges lenne.

Hosszú idő óta nyilvánvaló lehet mindenki számára, hogy Sebastian Vettel előbb-utóbb rajtbüntetéssel szembesül majd, hiszen a Renault megbízhatatlansága miatt a szezon eleje óta nagyon gyorsan fogyasztotta az erőforrásait, melyekből a szabályok értelmében mindösszesen öt darabot használhat el egy szezonban.

vettel_szocsi_d



Talán a vártnál tovább sikerült húzni büntetés nélkül, mostanra azonban kimerültek a készletek, így Vettelék kénytelenek hozzányúlni a hatodik csomaghoz. A szabályok értelmében ha csak az erőforrás egy eleméből teszik be a hatodikat, azért tíz rajthely jár (a „második” hatodik elemért pedig már csak öt), a teljes csere viszont bokszutcai rajtra kényszeríti a versenyzőt.

Úgy tűnik, a Red Bull ezt az utat választotta, Sebastian Vettel ugyanis a szocsi futam után úgy nyilatkozott, hogy Austinban beszerelik a hatodik erőforrást, és ezzel vállalják a bokszutcai rajtot. Mivel ezen az időmérő eredménye sem változtathat, Vettel nem is fog részt venni a kvalifikáción, amit meg is erősített Tobias Grünernek, az AMuS elismert tudósítójának.

Az idei évben a négyszeres világbajnok az első, aki ebből az okból kihagyhat egy kvalifikációt, de könnyen lehet, hogy nem ő lesz az utolsó...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: