DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Az összes 2016-os verseny Magyarországon

Az MNASZ közzétette előzetes versenynaptárát a következő évad magyar futamairól. A hazai és nemzetközi sorozatok versenyei közt néhány meglepetést is találhatunk, például az ERC visszatérését hazánkba.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által közzétett, nem végleges versenynaptárban szerepelnek a hazai bajnokságok versenyei, valamint a nagy, nemzetközi sorozatok magyar futamai. Ezek közé tartozik a Formula-1 (július 22-24.), a WTCC (április 22-24.), valamint a kamion Európa-bajnokság (augusztus 26-28.). Egy említésre méltó hiányzó a DTM, amely szintén a Hungaroringre látogat szeptember 23-25-én, a visszatérést csupán tegnap jelentették be, valószínűleg ezért hiányzik a tervezetből, amely természetesen még több ponton módosulhat.

Hogy ne csupán a pályaversenyekről essék szó, érdemes kiemelni a Mecsek Ralit, amely jövőre, akárcsak a múltban több alkalommal, ismét Európa-bajnoki (ERC) helyszín lesz. Ami az országos ralibajnokságot illeti, a szezon jövőre már nem az előbbi versennyel, hanem az Ózd Ralival ér véget.

Az MNASZ teljes előzetes naptára itt tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: