DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
Egyéb

Elhunyt Gaál Attila, a Hungaroring egykori vezérigazgatója

A köztiszteletnek, mi több, munkatársai szeretetének és tiszteletének örvendő nyugdíjas vezérigazgatót október 22-én érte a halál, 79 éves korában.

Életének 80. évében elhunyt Gaál Attila, a Hungaroring Sport Zrt. örökös vezérigazgatója, Gaál Attila. Korábban 17 évet töltött a Hungaroring vezérigazgatói székében.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Hungaroring hivatalos közleményét.

Elhunyt Gaál Attila, a Hungaroring Sport Zrt. örökös vezérigazgatója.

A köztiszteletnek, mi több, munkatársai szeretetének és tiszteletének örvendő nyugdíjas vezérigazgatót 2023. október 22-én, vasárnap délután érte a halál, 79 éves korában. Az „örökös” megtisztelő jelzőt azzal a 17 évvel érdemelte ki, amelyet ebből a Hungaroring Forma-1-es versenypálya vezérigazgatói székében töltött el áldozatos, embert próbáló munkával.Káprázatos munkabírású, nyugodt természetű, halk szavú emberként élt, de nem volt híjával az ekkora feladat ellátásához szükséges keménységnek sem. Tárgyalási technikája szinte verhetetlen és mivel kiváló stratéga is volt, általában elérte a Ring számára legkedvezőbb kompromisszumot. Annak ellenére, hogy hasonlóan kemény és fölkészült ellenfelekkel tárgyalt külföldről és belföldről egyaránt, Bernie Ecclestone-nal az élükön.

Hosszú aktív pályafutása során nyújtott kiváló teljesítményének alapja (ne feledjük, ebbe a 17 évbe a Hungaroring igen nehéz évei is beletartoztak!) a magas fokú szakmai tudása és kivételes szakértelme a magyar motorsportok területén… és talán még: imádata az autó iránt. Legkedvesebb kedvtelése (azon túl, amikor kedvenc kutyájával foglalta el magát) még nyugdíjas korában is, veterán autók szerelgetése, járóképessé tétele.

Amire pedig csak az igazi vezetők képesek: munka közben csapatot nevelni, építeni, olyat, amelynek tagjai soha nem felejtik el az együtt, komoly munkával töltött éveket, Attila tudott! 

Ezt mutatja: volt kollégái és a magyarországi motorsport szakmai partnerei, szakemberei SAJÁT HALOTTJUKNAK TEKINTIK Gaál Attilát!

Akinek emlékét örökre megőrizzük.

 

Dávid Sándor, Lapaj tollából

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: