DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Raikkönen lesz az idei Nagy Futam vendége

A Nagy Futam minden évben Budapestre vonzza az autósport szerelmeseit, akik itt közelebb kerülhetnek kedvenceikhez, mint egy épített versenypályán. Az idei esemény sztárvendége Kimi Raikkönen lesz.

A május 1-jén tartandó Nagy Futam III. látványos légibemutatóval kezdődik, majd végigszáguld a rakparton a hétvégén éppen a Hungaroringen versenyző túraautó-világbajnokság komplett mezőnye – tagjai közt világbajnokokkal és persze a hazai szurkolók nagy kedvencével, Michelisz Norberttel. 

Frissen jelentették be, hogy a rendezvény egyik fénypontjaként ezúttal is Budapestre érkezik a Formula-1-es mezőny egyik aktív világbajnoka. Az immár harmadik alkalommal sorra kerülő Nagy Futam vendége a korábbi években Jenson Button volt, most azonban változtatás mellett döntöttek a szervezők, hiszen ezúttal nem mást, mint a rajongók nagy kedvencét, Kimi Raikkönent hívták meg a rendezvényre. A Ferrari finn pilótája egy F1-es autóval parádézni is fog a főváros utcáin, többek között a Lánchídon is keresztülhajt majd.

Ráadásul nem Raikkönen lesz az egyetlen F1-es résztvevő az eseményen, hiszen a szervezők legfrissebb közleményéből kiderül, hogy az idén már a Red Bullnál vezető Danyiil Kvjat is bepattan majd az energiaitalosok együlésesébe.

Az esemény központja a Várkert Bazár lesz, ahonna a versenyzők a Lánchíd utca és a Clark Ádám tér irányába indulnak, kétszer áthajtanak a Lánchídon, majd pedig a Budai Alsó rakparton folytatják a száguldást. A Lánchíd és az Erzsébet híd között kialakított pálya hossza nagyjából 4 kilométer lesz. 

A program délelőtt a légi bemutatóval kezdődik, amelyen részt vesz a Magyar Honvédség, de eljön a Flying Bulls, a Red Bull különleges repülős alakulata, és bemutatót tart Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás műrepülő világbajnok is. 

A Nagy Futamot a Duna Televízió közvetíti – május 1-jén 14.30 és 17.10 óra között a nézők felvételről láthatják előbb a légi parádé összefoglalóját, ezt követően az autós eseményeket már élőben sugározza a csatorna. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: