DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Áldás vagy átok Vettel öccsének a hírnév?

Fabian Vettel megkezdte autósportos karrierjét az Audi TT Kupában. Sebastian Vettel 18 éves öccse a saját útját kívánja járni, de vajon segítség-e neki a négyszeres világbajnok bátyja, vagy éppenséggel akadály?

Óriási a médiaérdeklődés Fabian Vettel iránt az Audi TT Kupában, nem véletlen, egy négyszeres Formula-1-es világbajnok testvére kezdte meg pályafutását az autó- és motorsportban. Fabiant kicsit meglepte a sajtó óriási érdeklődése, de nagyjából számított rá. Kapcsolatban áll Sebastiannal, de nem szeretné, ha kikövezett úton kellene csak haladnia.

Fabian Vettel csak most kezdi karrierjét


„Valamennyire számítottam arra, hogy az érdeklődés középpontjába kerülök, de nem ilyen extrém mértékben. De szerintem tudom kezelni a dolgot. Természetes, hogy Sebastiannal folyamatosan tartom a kapcsolatot, hiszen közel s távol nem találok még egy embert, akinek ekkora rutinja lenne az autósportban. De úgy döntöttem, hogy a saját utamat szeretném járni” – nyilatkozta az ifjabb Vettel.

Sebastian Vettel és Ralf Schumacher 2004-ben

„A család is teljes mértékben mellettem áll és támogat, de édesapámmal ugyanúgy próbáljuk végezni a dolgunkat, mint bármelyik másik pilóta” – tette hozzá Fabian. Sebastian Vettel egyébként korábban kezdte pályafutását, 2003-ban, nagyjából 15-16 éves korában. A német Formula BMW bajnokságban debütált, amit a következő évben elképesztő dominanciával meg is nyert, úgy, hogy a húsz futamból 18-at megnyert. Vajon az öcsi a nyomdokaiba léphet? Tudjuk, hogy Ralf Schumacher is jó versenyző volt, de azért nem ért a bátyja, Michael nyomába. Fabian Vettel előtt a feladat, hogy bizonyítson. Nem lesz könnyű, mivel ilyen esetekben szeretik összehasonlítani egymással a testvéreket, márpedig Seb nagyon magasra tette a lécet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: