DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mick Schumacher az Európa-bajnokságon folytatja

Hivatalosan is megerősítették, hogy a hétszeres bajnok fia szintet lép, és az F4-et az F3-as Eb-re cseréli, ahol a bajnokcsapat színeiben folytatja. Magyarországon is versenyezni fog.

Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia 2016-ban, második formaautós szezonjában ezüstérmes pozícióban zárta a német és olasz Formula-4-es bajnokságot is. Érezni lehetett, hogy ilyen eredmények után nem marad a kategóriában, hanem jön következő lépésként a Formula-3, melyet szombaton a versenyző és csapata, a Prema Powerteam meg is erősített. A 2017-es idényben a 17 éves Schumacher már az Európa-bajnoki címért száll harcba.

„Az F3 az ideális lépés lesz számomra, teljesen fel vagyok tüzelve, hogy kezdődjön az új év” – kommentálta a hírt Mick Schumacher. „Igazán örülök, hogy maradhatok a Premánál, mivel rendkívül profi csapat, akiktől újra sokat tanulhatok. A következő szezon egészen biztosan kihívás lesz, de a múlt heti teszteken bebizonyosodott, hogy élmény az F3-as autókat vezetni. Alig várom 2017-et.”



Schumacher már az előző szezont is az olasz csapatnál teljesítette, amely a legkomolyabb erőnek számít a Formula-3-ban: 2011 óta csak ezzel az istállóval nyertek bajnoki címet az európai Formula-3-ban, idén Lance Stroll diadalmaskodott velük, két csapattársa második és negyedik helyen végzett az összetettben. Schumacher csapattársa a géposztályban tapasztalt Callum Illott és a Ferrari által pártfogolt Guan Yu Zhou lesz.

„Örömmel tölt el minket, hogy 2017-ben folytathatjuk a munkát Mickkel” – fogalmazott Angelo Rosin, a Prema csapatfőnöke, rávilágítva a német pilóta képességeire: „Nem csupán tehetséges versenyző, hanem egyúttal nagyszerű srác is, aki már megmutatta, hogy minden megvan benne, hogy egy univerzális profivá váljon, a legmagasabb szinten. Nem lesz könnyű egy olyan kihívást jelentő szériában bemutatkozni, mint az F3-as Európa-bajnokság, de 100 %-ban Mick mögött fogunk állni, hogy továbbra is elkápráztasson, mint ebben az évben.”

Az FIA Formula-3-as Európa-bajnokság június 17-18-án a Hungaroringen versenyez a DTM betétfutamaként. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: