DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Norbi fantasztikusan versenyzett a Hungaroringen!

A mezőnyből a magyar versenyző volt az egyetlen, aki komoly előzésekre szánta el magát, melynek meglett az eredménye: második helyen zárta az ETRC első hungaroringi futamát.

Kiss Norbert az első versenyt a negyedik helyről kezdhette meg, melyet a rajt után is sikerült megtartania. A mögötte haladók azonban nem jöttek el ilyen tisztán, a hármas kanyarban három kamion is összeakadt egymással, igaz, mindenki folytatni tudta a versenyt. Ezek után úgy tűnt, hogy Norbi beszorult Anthony Janiec MAN-je mögé, de a magyar versenyző a negyedik körre fordulva parádés manőverrel bújt be a francia mellé, és vette át tőle a harmadik pozíciót.



A bajnokságban negyedik helyen álló Kiss ezt követően megkezdte offenzíváját a második helyért: körről körre csökkentette a távolságot a Ryan Smith-szel szemben, aki történetesen tavalyi csapata, az OXXO Racing Team színeiben versenyez. Norbi hiába használta ki a hazai pálya minden egyes négyzetcentiméterét, és amikor már azt hittük, hogy meg kell elégednie a harmadik pozícióval, három kanyarral a leintés előtt bebújt Smith mellé, és átvette a második helyet! Az ezüstérem a magyar versenyző számára idei második legjobb eredménye nogarói győzelme után. A pole-ból induló Jochen Hahn végül senkitől sem zavartatva szerezte meg szezonbeli harmadik győzelmét, átvéve az első helyet az összetettbeli pontversenyben. 

„A versenyen sokkal magabiztosabb voltam, az időmérőt egy kicsit elrontottam” - nyilatkozott Norbi a futamot követően. „Nem mentünk jó irányba a beállításokkal, ami viszont a versenyen sikerült, ezért tudtam támadni is. Janiec-et hamar meg tudtam előzni, Ryant viszont sokkal nehezebb volt. Volt egy-két momentum, amikor közel tudtam hozzá kerülni - láttam, hogy féktávokon nem olyan erős. Nem tudtam hogy az utolsó körben járunk, csak éreztem, hogy most van esélyem mellé kerülni.”

A versenybíróság a leintést követően vizsgálni kezdte Norbi Smith ellen bemutatott manőverét, de a Team Tankpool 24 Racing magyarja „természetesen” másképp látta a történteket. „Nem hiszem hogy ezért meg fognak büntetni, szerintem megmarad” - tette hozzá Kiss.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: