Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 26. kedd

Kamion

Óriási durranással robbant fel a kamion kereke

Még a felvételt rögzítő autós kamerája is beleremegett, ahogy az előtte haladó kamion kereke eldurrant egy defekt miatt – hatalmas szerencse, hogy nem lett belőle baleset.

részletek

Közlekedési táblával támadt a kamionra

Egy lengyelországi körforgalomban egy férfi kitépett egy táblát a helyéről, és "ez az én városom, itt én parancsolok" felkiáltással nekitámadt egy arra járó kamionnak. Ezt megelőzően ellopott egy autót, amivel a helyszínen parkolt le. A rendőrség pszichiátriára szállította őt.

részletek

Kamion sodorta el a kerékpárost, de túlélte

Döbbenetes szerencséje volt annak a kínai biciklisnek, akit múlt héten sodort el egy kamion kanyarodás közben: a férfi a jármű alá került, mégis ép bőrrel megúszta az ijesztő incidenst!

részletek

Mélybe zuhant egy magyar kamionos Szlovéniában

Szerdán Ljubjana közelében elhunyt egy magyar kamionsofőr, miután egy mellette haladó opeles elvesztette uralmát a jármű fölött. A tartályautó átesett a korláton, majd egy húszméteres szakadékba zuhant.

részletek

Láttál már kamiont háztetőn parkolni?

A kanadai Ontarióban egészen bizarr baleset történt. Egy kamionos lefutott az útról, majd a földúton irányíthatatlanná váló járművel konkrétan leparkolt egy háztetőre. A tulajdonosok ugyan otthon voltak, de nem tartózkodtak a házban, a kamionos és utasa pedig szintén szerencsésen megúszták a nem mindennapi balesetet.

részletek

Ezért tartsd be mindig a követési távolságot

A videóban szereplő kamion sofőrje nem így tett, meg is lett az eredménye, amikor megállt előtte a forgalom – de érdemes figyelni a fehér pickupot is, amely ügyesen elkerülte a balesetet…

részletek

Újabb értékes trófea a Qualisport Racing vitrinjében

Újra hazai pályán láthatta a publikum a Qualisport Racing csapatát és a Scania Qualisport Torpedót: Kovács Miklós pilóta és különítménye az FIA Baja Világkupa-sorozatának magyarországi futamán, a Hungarian Baján állt rajthoz, ahol immáron negyedszer aratott győzelmet a kamionos kategóriában.

részletek

Győzelemmel zárta a szezon első felét Kiss Norbert

Futamot nyert a Nürburgringen Kiss Norbert. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője a Kamion-Eb németországi negyedik versenyét nyerte meg, vagyis szombati harmadik helye után győzelemmel megy nyári szünetre a szombathelyi pilóta.

részletek

Sajtó: Illegális bevándorlók a Ferrari kamionjában

A Brit Nagydíjra érkező kamionok egyikében a hírek szerint potyautasokra bukkant a Ferrari. Óriási valószínűséggel ismét Calais-ben jutottak a járműre a bevándorlók, néhány éve a Pirelli járt így.

részletek

Európában is elterjedhetnek a hidrogéncellás buszok és teherautók

Az elmúlt hónapokban gyakori téma volt a sajtóban az Európában a flottaszintű kibocsátásukat 95 g/km alá szorítani nem tudó autógyártókra 2021-től váró akár Euro milliárdos büntetések kérdése (amelyet a vezető autógyártók közül várhatóan egyedül a Toyota kerülhet majd el), kevés szó esett azonban arról, hogy az Európai Parlament azt is megszavazta, hogy a 2019-es szinthez képest 2030-ra 30%-al kell csökkenteni az új nehézgépjárművek széndioxid-kibocsátását is. Ez pedig, a személyautókhoz hasonlóan nem képzelhető el másként, mint az alternatív meghajtások, elsősorban az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás térnyerésével. A technológia élharcosa a Toyota, amely, amellett, hogy elsőként kínált a világon hidrogén üzemanyagcellás személyautót (Mirai), mára ezzel a hajtással működő targoncát, kisteherautót, buszt (Sora) és teherautót (Portal) is kifejlesztett, sőt, mintegy 5700 az abszolút zöld hajtással kapcsolatos szabadalmat ingyenesen osztott meg versenytársaival annak érdekében, hogy a kínálati oldal bővülésével a töltőhálózat kialakításának felgyorsítását is ösztönözze.

részletek

Fotó: Kamion lóg az M3-ason

A Bp-i Autósok Közössége osztotta meg az alábbi fotót - vajon mi történhetett a kamionossal?

részletek

Szállítmányozás napja harmadszor, az innovatív technológiák jegyében

Május 31-én immár harmadik alkalommal került sor a Szállítmányozás Napja elnevezésű szakmai konferenciára, amelyet tavaly és 2017-ben Lébényben rendeztek meg, ezúttal viszont a zsámbéki driving camp adott otthont a statikusból interaktívvá váló eseménynek.

részletek
Olvastad már?