DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd
Kamion

Különleges IVECO a Kamion-Eb-n

Az IVECO S-WAY cseppfolyósított földgázzal üzemelő biztonsági járművével hozzájárul a 2022-es Kamion-Európa-Bajnokság fenntartható megrendezéséhez, valamint „IVECO bikáit” elnevezésű kamionjával részt is vesz a versenyen

Az IVECO sorban másodszorra járul majd hozzá az ETRA fenntarthatósági céljainak eléréséhez az IVECO S-WAY cseppfolyósított földgázzal üzemelő biztonsági járműve segítségével, amely biogáz használata esetén akár 95 százalékkal képes csökkenteni a CO2 kibocsátást a dízel meghajtású járművekhez képest.

Az IVECO a Schwabentruck Csapat és a Hahn Csapat együttműködése eredményeként létrehozott „IVECO bikáit” kamion műszaki szponzoraként is részt vesz a 2022-es Kamion-Európa-Bajnokságon. A csapat pilótái az új IVECO S-WAY-R versenykamionokkal versenyeznek majd, amelyek az S-WAY járművek karakterisztikusan erőteljes teljesítményét tovább növelő és kibocsátásaikat még tovább csökkentő fejlesztéseken estek át. 

Az IVECO a FIA Kamion-Európa-bajnokság hivatalos partnerévé lépett elő a 2022-es szezonban egy a múlt évben az Kamion-Európa-Bajnokság Szövetségével (ETRA) megkötött megállapodás alapján, amely a 2023-as szezon végéig hosszabbította meg hosszútávú együttműködésüket. A márka környezetbarát IVECO S-WAY cseppfolyósított földgázzal üzemelő kamionja, a FIA Kamion-Európa-Bajnokság első alternatív üzemanyagot használó biztonsági járműve segítségével továbbra is hozzájárul majd az ETRA a széndioxid-kibocsátások csökkentésére vonatkozó fenntarthatósági célkitűzéseinek eléréséhez. A 2038-as nettó zéró kibocsátási céljai elérése felé vezető úton a FIA Kamion-Európa-Bajnokság minden téren új fenntarthatósági intézkedéseket vezet be, beleértve a 100% fenntartható üzemanyag használatának előírását minden versenyző számára. Az IVECO S-WAY cseppfolyósított földgáz üzemű biztonsági jármű az évben elsőként az olaszországi Misanoban található pályán május 21-22-én megrendezett Kamion Nagydíjtól kezdve látja majd el feladatát.

C26R7538Az IVECO S-WAY cseppfolyósított földgáz meghajtású biztonsági jármű két 540 literes tartályaiban tárolt cseppfolyósított biogázt használ majd üzemanyagaként, amelyek összesen 390 kg cseppfolyósított biogázt képesek tárolni, így a kamion egy egyetlen tankolás után 1.600 kilométert képes megtenni. Ennek az üzemanyagnak köszönhetően egy dízel kamionnal összehasonlítva ez a jármű jelentősen alacsonyabb mennyiségű nitrogén-dioxidot és 95 százalékkal kevesebb CO2-t bocsát majd ki. A Kamion-Európa-Bajnokságon való részvételére egy stílusos, külön erre az alakalomra tervezett festéssel és számos egyedi alkatrésszel láttuk el a járművet, például két forgó sárga jelzőfénnyel, egy LED fényszórókkal ellátott fénysávval, egy megvilágított háromrészes vadrácssal és a FIA Kamion-Európa-Bajnokság műszaki előírásai által megkövetelt villogó LED fényszórókkal.

Az IVECO a Hahn és a Schwabentruck Csapatok együttműködése eredményeként létrehozott „IVECO bikáit” kamion műszaki szponzoraként is ismét részt vesz a 2022-es Kamion-Európa-Bajnokságon. A márka az új IVECO S-WAY-R versenykamionnal támogatja majd a csapatot, amely jelentős fejlesztéseken esett át már korábban is erőteljes teljesítménye növelése és egyúttal a kibocsátások csökkentése érdekében. 

A Schwabentruck Csapat vezetőjeként Steffi Halm német pilóta tér majd vissza, Emma Makinen kezdő finn pilóta társaságában. Steffi még tovább szeretne javítani múltévi teljesítményén, amikor is öt dobogós helyezést ért el. A Hahn Csapatot a hatszoros európai bajnok, Jochen Hahn, vezeti majd akinek fia - Lukas Hahnnal - szintén a csapat tagja. Jochen bajnoki címének visszanyeréséért száll versenybe.

A csapat IVECO S-WAY-R kamionjai a Bajnokság minden versenyén biodízel üzemanyagot használnak majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: