DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Szakaszgyőzelemmel közelített a vezető pozícióhoz a magyar Scania

Szakaszt nyert és közelebb került a vezető pozícióhoz a Tunisia Desert Challenge harmadik napján a Qualisport Racing kamionos együttese.

A tunéziai viadal harmadik versenynapján egy 350 kilométeres hurokszakasz várt a mezőnyre, amelyről jóelőre lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű. Nem is volt az: kisebb és nagyobb dűnék, homokos szakaszok és navigációs kihívások tették próbára az indulókat. Kovács Miklós és két társa, Czeglédi Péter navigátor, valamint Ács László vezető szerelő jelesre vizsgáztak a terepralis tekintetben fogalomnak számító területen, ugyanis a kamionos kategóriában senki nem volt gyorsabb náluk. A Scania Qualisport Shark fedélzetén a trió 6 óra 43 perc és 11 másodperc alatt küzdötte le a távot, így 8 perc 47 másodpercet vertek a Bouwens, Wade, Boerboom trióra, akik Ivecójukkal az előző nap óta élen állnak az összesítésben.

qualisport-tunisia-day3



„Ez a szakasz tényleg komoly megpróbáltatást jelentett” – mondta a táborba érve a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós. „Reggel, olyan negyven kilométer után azt láttuk, hogy a dűnék között alig voltak néhány előttünk, amiből azt a következtetést vontuk le, hogy sokan eltévedtek. Így is történt, amiről akkor győződtünk meg, amikor rátaláltunk elakadva a dűnék között. Megvártuk, amíg kiszabadítják magukat és szépen, lépésről lépésre, gond nélkül megmásztuk mi is azt a szakaszt. A folytatás borzasztóan nehéz volt, sok dűnével és homokkal, ráadásul nehezítette a dolgunkat, hogy a kerékfújó rendszer meghibásodása miatt manuálisan kellett állítanunk az abroncsok nyomását. Néhány apró navigációs tévedésünk is volt, de semmi komoly. A célban sajnos vegyesek voltak az érzelmeink. Nagyszerű, hogy mi voltunk a legjobb kamionos egység a szakaszon, de nem tudtunk örülni neki, mert arról értesültünk, hogy egy motoros induló életét vesztette a nap folyamán. A tragikus esemény mindenkit megrendített, együttérzünk francia versenyzőtársunk családjával.”

Kovácsék a harmadik szakaszon elért kiváló eredménnyel mindössze 26 másodpercnyire csökkentették lemaradásukat az összetettben élen álló belga Iveco-alakulathoz képest. Vasárnap 300 kilométer vár a versenyzőkre Matous és Ksar Ghilane között, homokból és dűnékből, egyéb kihívásokból ezúttal sem lesz hiány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: