DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mick Schumacher apja mérnökével dolgozik

Luca Baldisserri, Michael Schumacher volt F1-es versenymérnöke nem hagyta el a családot: a szakember a hétszeres világbajnok fiát, Micket segíti a Formula-4 sorozatban.

Baldisserri tehát szinte már napi kapcsolatban áll Mick Schumacherrel, azonban az olasz egyáltalán nem szeretné kihasználni a helyzetet, így csak a szakmai dolgokról beszélgetnek a fiatal pilótával, nem faggatja arról, hogy édesapja milyen állapotban van jelenleg.  Mostanában újra különböző pletykák láttak napvilágot a német egészségügyi helyzetével kapcsolatban, ám pontos információkat csak a család és a legközelebbi barátok tudnak.

 Mick Schumacher



„A szabályok világosak: Mick semmit nem mond az apukájáról, én pedig nem kérdezem. Tiszteletben tartom a család privátszféráját” – nyilatkozta Baldisserri a Gazzetta dello Sport című lapnak. Az 53 éves szakember jelenleg a Prema Powerteamnél segíti a 16 éves Schumacher karrierjét, ám az egyelőre még bizonytalan, hogy az olasz vagy a német Formula-4 sorozatban áll-e rajthoz. „A szabályok megengedik számunkra, hogy ezzel a döntéssel a szezon kezdetéig várjunk.”

Baldisserri elmondta, a 16 éves pilótának egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen folyamatosan édesapja teljesítményéhez fogják mérni az övét. „Mick egy tinédzser, de mindenben, amit csinál, az apjával fogják összehasonlítani. Ez nem könnyű egy ilyen fiatal számára” – folytatta. „Mick megkapta az édesapja támogatását, amikor néhány évvel ezelőtt gokartozni kezdett.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: