DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Eldőlt: Vandoorne ül Karthikeyan helyére

Domináns GP2-es bajnokhoz méltatlanul csak most talált magának idénre versenyzői ülést Stoffel Vandoorne, és azt is a rivaldafénytől távol lévő, noha nagy elismerésnek örvendő Super Formula sorozatban.

A McLaren támogatását élvező 23 éves belga már hónapok óta tudta, hogy fölényesen megnyert GP2-cím ide vagy oda, a 2016-os szezonban kényszerpályát kell majd választania karrierjében, az F1-es mezőnyben ugyanis nem lesz számára hely. Japán elsőszámú formaautós sorozata, a Super Formula a Honda közbenjárására korán bekerült a lehetőségek közé, de csak most vált hivatalossá, hogy a napjaink egyik legfényesebb tehetségének tartott Vandoorne valóban ott fog tovább csiszolódni ebben a szezonban.

CZVK8lTWAAE4wqc



A friss bejelentés értelmében a belga leszerződött a Docomo Team Dandelion Racinggel, ahol a korábbi F1-es Narain Karthikeyant váltja a versenyzői ülésben. Csapattársa az a Tomoki Nojiri lesz, aki már az előző két szezont is ennél az alakulatnál töltötte.

A Super Formula mezőnyét többségében japán pilóták alkotják, ám a sorozat versenyzői és technikai színvonala is magasnak számít az utánpótlás-kategóriák viszonylatába. Idén is a mezőnyben lesz például Andre Lotterer, Kamui Kobayashi és Kazuki Nakajima. A szezon hét versenyhétvégéből áll Japán különböző pályáin, így Vandoorne-nak lesz elég ideje a McLarennel való időtöltésre is, segítve Fernando Alonso és Jenson Button munkáját, és megalapozva magának egy esetleges 2017-es pilótaüléshez.

A Honda ezen a napon több pártfogoltjának sorsáról is döntött. A tavaly a GP2-ben Vandoorne csapattársaként megismert Nobuharu Matsushita például idénre is az ART alakulatnál marad, és legutóbbi üzenetében a bajnoki címért is bejelentkezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: