DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbi: „Rossz befejezése egy rossz hétvégének”

A szombati büntetések és két harmadik hely után hiába indult biztatóan a vasárnap, végül egy második hely és egy kiesés lett a szombathelyi pilóta jutalma – ezzel 2015-ben először zárt győzelem nélkül egy hétvégét.
Vasárnap zajlott az idei Kamionos-Eb utolsó két futama, a hagyományoknak megfelelően Le Mansban. Jól indult a nap Kiss Norbi számára, hiszen az időmérő edzésen pole pozíciót szerzett, idén szám szerint a 17.-et a lehetséges húszból! A pole pozíció aztán gyorsan elillant, Albacete már az első kanyarokban átvette a vezetést. Norbi ezután az egész futamon árnyékként követte a spanyolt, de előznie nem sikerült, így a második helyen zárt, harmadik helyen Lacko futott be.
Kiss_Norbi_LeMans
 
16:40-kor rajtolt a hétvége negyedik, a nap és egyben az év utolsó futama. Norbi a szabályok szerint a hetedik helyről várhatta a rajtot, ám az első kör ezúttal sem hozott szerencsét. Most azonban nem csupán pozícióvesztés történt, hanem egy ütközés után Hahn is kiforgatta és így kiállni kényszerült a versenyből. Norbi és az Oxxo Racing - Axxyss Motorsport így törött szélvédővel, a futamból kiesve zárta az évet – de milyen évet! 17 pole pozíció, 19 győzelem (14 az első és 5 a második futamon), további 12 dobogós helyezés, 599 megszerzett pont és a legfontosabb: 2014 után ismét bajnoki cím. Reméljük 2016 legalább ennyire sikeres lesz. 

Az Oxxo Racing – Axxyyss Motorsport videója a vasárnapi eseményekről:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: