DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Domenicali eltökélt az F2-vel kapcsolatban

Majd egy éve még a Ferrarit segítette, ma már az Audi mellett az FIA-nak is dolgozik félállásban: Stefano Domenicali eltökélt szándéka, hogy az ismét újjáéledő F2-es szériát sikeressé tegye.

Ha a jelenlegi utánpótlás-szériákra tekintünk, a GP2/GP3, valamint a WSR két kategóriája komoly lehetőséget nyújt a Forma-1-be vágyóknak, de az FIA úgy döntött, inkább saját malmára hajtja a vizet. A Nemzetközi Automobil Szövetség teljes programot kínál a fiataloknak a nemzeti F4-es bajnokságoktól kezdve az európai F3-on keresztül a 2008 és 2012 között egyszer már újraéledő F2-ig.

Az F2 szívügye és valamilyen szinten kötelessége is lesz Stefano Domenicalinak, aki a Ferraritól való kiebrudalását követően az Audihoz igazolt, de emellett elfogadta az FIA Együléses bizottságának elnöki pozícióját. „Az F1 előtt még mindig hiányzik valami, amin nagyon keményen dolgozunk ebben az évben” – idézte a volt csapatfőnököt a Motorsport.com.



„Biztosra kell mennünk abban a tekintetben, hogy az F2 tökéletes választás lesz az F1-be kívánkozók számára. Ehhez megfelelően kell végeznünk a dolgunkat technikai fronton, valamint a megfizethetőség és a hirdetések oldalán is. Ez az az időszak, ahol találkoznunk kell az érdeklődőkkel, majd mihamarabb a Motorsport Világtanács elé kell tárnunk a tervezetet – így pedig tejes lesz a Forma-1 felé vezető út” – mondta Domenicali.

Az olasz szerint a GP2 és a WSR nem egészíti ki egymást, és van még hely egy harmadik utánpótlás-kategóriára számára. S bár a Renaultnál egyenrangú ellenfeleivé váltak a GP2-nek 10 év alatt, úgy nehéz lesz a Forma-1 előszobájává válni, ha a fiatalok nincsenek szem előtt versenyhétvégéken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: