DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Új helyet talált magának az F1 első orosza

Vitalij Petrov tavaly a Mercedes színeiben versenyzett a DTM-ben, idén azonban nem kapott újra ülést tőlük. A királykategória eddigi egyetlen orosz dobogósa egy új műfajban próbálja ki magát.

A 30 esztendős versenyző ugyanis az autósport területén élvonalba tartozó motorsport.com szakoldal – mi is gyakran hivatkozunk rájuk – orosz változatának F1-es szakértője lesz. Írásaiban különleges információkat fog megosztani a versenynaptár pályáiról, értékeli a versenyzők teljesítményét, valamint a futamok fontosabb történéseit.

Petrov elárulta, régi vágya, hogy belekóstoljon az újságírásba. „Már hosszú ideje megvolt bennem az ötlet, hogy megosszam gondolataim a versenyzésről, érdekes részleteket áruljak el, amelyek kívülről láthatatlanok” –idézi a motorsport.com a versenyzőt. „Emellett nagyon lelkes vagyok, hogy lehetőséget adhatok a rajongóknak, kérdéseket tegyenek fel. Tele vagyok ötletekkel.”



A Renault, Lotus és Caterham színeiben Vitalij Petrov 2010 és 2012 között versenyzett a Formula-1-ben, ezalatt az első orosz versenyzővé és pontszerzővé vált, a 2011-es Ausztrál Nagydíjon pedig dobogós pozícióban ért célba. A 2013-as idényben nem versenyzett, tavaly viszont a Német Túraautó Bajnokság mezőnyébe tért vissza. Az év nagy csalódásként végződött, a mezőny tagjai közül egyedüliként ő nem szerzett pontot. Az új kaland hamar véget is ért, Petrov az egyetlen, akivel a Mercedes nem hosszabbított az aktuális szezonra szerződést. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: